Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează
Articole online

Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează

La 10 august 1977, poștașul, în vârstă de 24 de ani, David Berkowitz, este arestat și acuzat că este „Fiul lui Sam”, criminalul în serie care a terorizat New York City mai mult de un an, ucigând șase tineri și rănind alți șapte cu un revolver calibru 44.

În aprilie, Berkowitz s-a mutat într-un blocdin Yonkers, dar noua lui casă avea și câini. Vecinul său, pensionarul Sam Carr, avea un Labrador negru care se numea Harvey, despre care Berkowitz a crezut că i-a poruncit să-l ucidă. El a văzut, de asemenea, pe Sam Carr ca pe un demon puternic și se referea la el când ulterior s-a autonumit „Fiul lui Sam”.

La 28 iulie 1976, Berkowitz a renunțat la funcția de agent de pază. A doua zi dimineață, s-a îndreptat către o mașină parcată în Bronx, unde vorbeau două tinere și a tras cinci gloanțe din revolverul său calibru 44 în vehicul. Fata în vârstă de optsprezece ani a fost ucisă instantaneu, iar prietena ei Jody Valenti a fost rănită. Poliția nu a putut găsi vreun motiv al atacului.

În dimineața zilei de 24 octombrie, Berkowitz a lovit din nou, rănind-o grav pe Carl Denaro, în vârstă de 20 de ani, care stătea într-o mașină și vorbea cu o prietenă din Queens.

Pe 26 noiembrie, Donna DeMasi, în vârstă de 16 ani și Joanne Lomino, în vârstă de 18 ani, au fost împușcate și rănite grav în stradă, în drum spre casă.

La 30 ianuarie 1977, Berkowitz a împușcat-o pe Christine Freund în timp ce stătea într-o mașină din Queens. Poliția a început să bănuiască că aceste crime au fost săvârșite de un singur criminal, dar puține gloanțe au fost găsite intacte pentru a confirma presupunerea.

Primele indicii

Pe 8 martie, o studentă de 19 ani, Virginia Voskerichian, a fost împușcată mortal în timp ce mergea acasă în Manhattan.

Un glonț a fost găsit intact și s-a potrivit cu un glonț găsit la locul primei crime a lui Berkowitz. Poliția din New York a anunțat că un criminal în serie s-a dezlănțuit, cunoscut a fi un bărbat alb devreo 20 de ani, cu părul negru și cu o înălțime medie, bine construit.

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola