Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează
Articole online

Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează

Deoarece Berkowitz a vizat în general femeile tinere atrăgătoare, cu părul castaniu lung, sute de tinere aveau părul tăiat scurt și vopsit blond în perioada în care a terorizat orașul. Mii de oameni au rămas acasă pur și simplu noaptea.

După arestarea sa, Berkowitz a susținut că demonii și un Labrador negru, deținut de un vecin pe nume Sam, i-au ordonat să comită crimele.

David Berkowitz a fost crescut de părinți adoptivi în Bronx. El a fost traumatizat de moartea mamei sale adoptive de cancer în 1967, iar ulterior a devenit din ce în ce mai singuratic.

În 1971, a intrat în armată și a servit timp de trei ani, unde s-a distins ca un talentat țintaș.

În 1974, s-a întors la New York și a lucrat ca agent de pază. Starea sa mentală a început să se deterioreze grav în 1975 (ulterior va fi diagnosticat ca schizofrenic paranoic).

Piroman și asasin

Simțindu-se izolat de lumea din jurul său, a devenit piroman și declanșat sute de incendii în New York fără a fi arestat. A început să audă voci ale demonilor” care îl chinuiau și i-au spus să comită o crimă.

În ajunul Crăciunului, 1975, a ascultat în vocea și a rănit-o grav pe Michelle Forman, în vârstă de 15 ani, cu un cuțit de vânătoare.

În ianuarie 1976, s-a mutat într-o casă cu două familii din Yonkers, o suburbie din New York. Berkowitz a devenit convins că ciobănescul german care locuia în casă și alți câini din cartier erau posedați de demoni care i-au ordonat să ucidă femei tinere frumoase.

Unul dintre câinii din cartier a fost împușcat în această perioadă, probabil de Berkowitz. De asemenea, a început să-și vadă vecinii ca demoni.

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola