Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează
Articole online

Criminalul în serie Fiul lui Sam bagă New York-ul în sperieți, iar în final se creștinează

La 10 august 1977, poștașul, în vârstă de 24 de ani, David Berkowitz, este arestat și acuzat că este „Fiul lui Sam”, criminalul în serie care a terorizat New York City mai mult de un an, ucigând șase tineri și rănind alți șapte cu un revolver calibru 44.

Deoarece Berkowitz a vizat în general femeile tinere atrăgătoare, cu părul castaniu lung, sute de tinere aveau părul tăiat scurt și vopsit blond în perioada în care a terorizat orașul. Mii de oameni au rămas acasă pur și simplu noaptea.

După arestarea sa, Berkowitz a susținut că demonii și un Labrador negru, deținut de un vecin pe nume Sam, i-au ordonat să comită crimele.

David Berkowitz a fost crescut de părinți adoptivi în Bronx. El a fost traumatizat de moartea mamei sale adoptive de cancer în 1967, iar ulterior a devenit din ce în ce mai singuratic.

În 1971, a intrat în armată și a servit timp de trei ani, unde s-a distins ca un talentat țintaș.

În 1974, s-a întors la New York și a lucrat ca agent de pază. Starea sa mentală a început să se deterioreze grav în 1975 (ulterior va fi diagnosticat ca schizofrenic paranoic).

Piroman și asasin

Simțindu-se izolat de lumea din jurul său, a devenit piroman și declanșat sute de incendii în New York fără a fi arestat. A început să audă voci ale demonilor” care îl chinuiau și i-au spus să comită o crimă.

În ajunul Crăciunului, 1975, a ascultat în vocea și a rănit-o grav pe Michelle Forman, în vârstă de 15 ani, cu un cuțit de vânătoare.

În ianuarie 1976, s-a mutat într-o casă cu două familii din Yonkers, o suburbie din New York. Berkowitz a devenit convins că ciobănescul german care locuia în casă și alți câini din cartier erau posedați de demoni care i-au ordonat să ucidă femei tinere frumoase.

Unul dintre câinii din cartier a fost împușcat în această perioadă, probabil de Berkowitz. De asemenea, a început să-și vadă vecinii ca demoni.

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola