Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Nord oferă 100.000 de soldați pentru a ajuta la înfrângerea Ucrainei
Articole online

Coreea de Nord oferă 100.000 de soldați pentru a ajuta la înfrângerea Ucrainei

kim jong

Coreea de Nord oferă 100.000 de soldați pentru a ajuta la înfrângerea Ucrainei

Korotchenko a lăudat „bogata experiență a armatei nord-coreene în ceea ce privește războiul de contra-baterie”, a relatat ziarul.

„Există rapoarte potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să participe la conflict”, a declarat expertul militar rus Igor Korotchenko la Channel One Russia, potrivit New York Post.

Războiul eficient de contra-baterie este de o importanță sporită pentru armata rusă după decizia SUA de a dona o duzină de sisteme HIMARS (sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate) Ucrainei, potrivit revistei militare 1945.

Un expert militar a declarat luna trecută pentru Sinéad Baker de la Insider, că rachetele cu rază lungă de acțiune și de mare precizie au făcut „o diferență masivă” în eforturile de război ale Ucrainei.

Korotchenko a continuat să susțină că Rusia ar trebui să primească cu bucurie trupele nord-coreene și expertiza lor în materie de contra-baterie.

„Dacă Coreea de Nord își exprimă dorința de a-și îndeplini datoria internațională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm”, a spus el, potrivit New York Post.

Armata Coreei de Nord este a patra ca mărime din lume, cu aproape 1,3 milioane de militari activi, potrivit Consiliului pentru Relații Externe, cu sediul la New York. Alți 600.000 servesc ca soldați în rezervă.

Experții din domeniul apărării spun că aceasta operează cu echipamente și tehnologii învechite.

Potrivit ziarului sud-coreean Daily NK, Coreea de Nord a oferit, de asemenea, muncitori pentru a ajuta Rusia în reconstrucția Ucrainei.

Citând surse rusești, Daily NK a relatat că Coreea de Nord plănuiește să trimită peste 1.000 de muncitori în regiunea Donbas din estul Ucrainei dacă Rusia va câștiga războiul.

„Având în vedere că războiul nu s-a încheiat încă, guvernul plănuiește să trimită muncitori la momentul potrivit, în timp ce monitorizează situația de pe teren”, a declarat o sursă nord-coreeană, potrivit Daily NK.

Registration

Aici iti poti reseta parola