Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Nord își arată sprijinul față de acțiunea Rusiei de „protejare a demnității, securității și dreptului la dezvoltare al țării”
Caleidoscop

Coreea de Nord își arată sprijinul față de acțiunea Rusiei de „protejare a demnității, securității și dreptului la dezvoltare al țării”

Vladimir Putin

Coreea de Nord își arată sprijinul față de acțiunea Rusiei de „protejare a demnității, securității și dreptului la dezvoltare al țării”

Potrivit agenției ruse de stat Ria Novosti, citată de publicația ucraineană Pravda, Kim Jong Un, președintele nord-coreean, și-a arătat sprijinul față de Rusia și acțiunile luate în contextul internațional. Mai mult decât atât, acesta speră că relațiile dintre cele două țări vor continua să „se dezvolte dinamic”, după cum se arată într-o telegramă de felicitare trimisă de Kim Jong Un președintelui rus Vladimir Putin.

„Sub conducerea dumneavoastră, poporul rus, depășind cu curaj diferite provocări și dificultăți, face pași mari într-o cauză dreaptă de protejare a demnității, securității și dreptului la dezvoltare al țării, iar poporul nord-coreean îl susține pe deplin. Sunt încrezător că pe drumul către protejarea justiției internaționale și asigurarea securității globale, cooperarea tactică și strategică între cele două țări va deveni și mai strânsă”, a declarat acesta.

Coreea de Nord nu sprijinise public războiul Rusiei împotriva Ucrainei 

În decursul zilei de ieri, Coreea de Nord a efectuat mai multe tiruri de artilerie, între orele 8.07 şi 11.03 a.m. ora locală, a anunţat armata sud-coreeană, potrivit Reuters.

Tirurile au provenit probabil de la lansatoare de rachete multiple şi au urmat „mai multe traiectorii”, se menţionează într-un comunicat al Statului major interarme sud-coreean, care nu oferă detalii exacte privind numărul şi originea proiectilelor.

„Intensificându-şi monitorizarea şi vigilenţa, Coreea de Sud şi SUA cooperează îndeaproape şi îşi menţin ferm starea de pregătire”, se adaugă în comunicat.

Tirurile vin a doua zi după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat obiectivele Phenianului privind întărirea puterii militare şi extinderea cercetării militare pentru apărarea drepturilor suverane ale ţării, în concluziile reuniunii plenare a comitetului central al Partidului muncitoresc coreean desfăşurate săptămâna trecută.

Registration

Aici iti poti reseta parola