Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Nord: Cum au fost confiscate casele oamenilor pentru că au folosit telefonul mobil
Articole online

Coreea de Nord: Cum au fost confiscate casele oamenilor pentru că au folosit telefonul mobil

Acuzată de spionaj

Autoritățile regimului nord-coreean au susținut că toate persoanele care folosesc telefoane mobile fabricate în China vor fi pedepsite. Pe de altă parte și cei care au fost prinși vorbind la telefon cu persoane din alte țări au fost pedepsiți cu muncă silnică timp de cinci ani de zile.

În prezent, există un nou raport potrivit căruia Ministerul Securității Statului din Coreea de Nord a arestat o femeie pentru utilizarea neautorizată a telefonului. „ Se pare că autoritățile nord-coreene au dus interzicerea telefoanelor mobile fabricate în China la nivelul următor, instituind măsuri dure împotriva infractorilor prin confiscarea caselor și exilarea familiilor”.

O sursă din provincia Hamgyong de Nord a declarat că o femeie de 20 de ani, cunoscută sub numele Han, a fost arestată în Hoeryong în iulie. ” În cele din urmă, Han a fost trimisă într-un lagăr de prizonieri politici, sub acuzația de spionaj, familia ei fiind exilată într-o zonă rurală, iar casa lor a fost confiscată”.

Sursa a susținut că femeia „ a oferit bani familiei unui dezertor nord-coreean la începutul lunii iulie”, ceea ce a făcut-o să fie acuzată de spionaj. Sursa a susținut că atunci când a fost percheziționată locuința lui Han, autoritățile au găsit  „60.000 RMB și 27.000 USD”, indicând că ea spionase în interesul Coreei de Sud.

Frica populației de a nu deveni o țintă

„ Depinde de Ministerul Securității Statului dacă decid să depună o acuzație. Când cineva intră în camera de interogare a Ministerului Securității Statului, tortura și violența sunt atât de mari, încât se mărturisesc și lucrurile care nu au fost făcute”.

În acest sens, Coreea de Nord a încercat să elimine definitiv utilizarea ilegală a telefonului mobil, efort care a inclus și intensificarea sancțiunilor. ” În trecut, această problemă putea fi rezolvată cu ajutorul cunoștințelor sau a banilor, însă recent, autoritățile au devenit mult mai drastice. Populația se abține cât mai mult posibil din a contacta persoane din celelalte state ale lumii”.

Registration

Aici iti poti reseta parola