La 23 decembrie 1982, Departamentul de Sănătate din Missouri și Centrele federale pentru Controlul Bolilor (CDC) informează locuitorii din Times Beach, Missouri, că orașul lor a fost contaminat atunci când a fost pulverizată dioxină chimică pe drumurile neasfaltate și că orașul va trebui evacuat și demolat.
Contaminarea chimică determină evacuarea unui oraș din Missouri
Până în februarie, guvernul federal și de stat au cheltuit 36 de milioane de dolari pentru a cumpăra toate casele din oraș, cu excepția uneia (proprietarii acesteia, rezidenți de o viață în Times Beach, au refuzat să vândă). În 1985, orașul a fost oficial desființat.
Times Beach a fost fondat în 1925, ca parte a unei promoții a unui ziar: Cu un abonament de 6 luni la The St. Louis Times plus 67,50 de dolari în plus se cumpăra un teren de-a lungul unei porțiuni nelocuite a râului Meremec. Orașul nu a devenit niciodată stațiunea înfloritoare pe care ziarul o intenționa; în schimb, a evoluat într-un cătun de clasă medie inferioară de aproximativ 2.000 de persoane. Era situat chiar lângă Route 66, o autostradă cu două benzi care mergea de la Chicago la Los Angeles și care a fost cândva una dintre cele mai importante rute care traversau sud-vestul american.
Din nefericire, Times Beach nu a avut niciodată bani pentru a-și asfalta drumurile, iar tot praful ridicat de mașini și camioane era o adevărată problemă. În 1972, oficialii orașului au crezut că au găsit soluția perfectă pentru această problemă: l-au plătit pe Russell Bliss, transportatorul local de deșeuri, cu doar 6 cenți pe galon pentru a stropi drumurile cu ulei, ceea ce, teoretic, lipea praful de sol.
Bliss a primit uleiul pe gratis cu un an înainte, când un producător de produse chimice care își câștigase majoritatea banilor vânzând napalm armatei l-a plătit pentru a scăpa de deșeurile sale. El a amestecat șase camioane încărcate cu acele deșeuri – care s-au dovedit a fi hexaclorofen contaminat cu dioxină, o substanță chimică periculoasă care, odată absorbită, poate rămâne în corpul uman mai mult de 10 ani – cu o cisternă plină de ulei de motor uzat.
A pulverizat acest cocktail cancerigen în tot orașul
Copiilor din Times Beach se jucau afară în solul contaminat de culoare purpurie a lui Bliss și nimeni nu a dat importanță substanței până când animalele (în special caii) au început să moară. În curând, și oamenii au început să se îmbolnăvească. În 1979, EPA a venit în oraș și a prelevat probe de sol, iar în 1982 agenția a anunțat că nivelurile de dioxină – „cel mai puternic agent cancerigen creat de om”, spunea ziarul – din Times Beach depășeau orice limită. Agenția a evacuat orașul imediat după Crăciun. În total, agenția a cheltuit 250 de milioane de dolari și a incinerat 265.000 de tone de sol contaminat cu dioxină.
În 1999, Times Beach, care a fost demolat și curățat, a fost redeschis sub numele de Route 66 State Park.

- Revoluția din decembrie 1989 nu a fost o revoluție! Ce spune Virgil Măgureanu despre implicarea URSS
- Mit sau realitate. 15.000 de soldați bulgari au fost orbiți de împăratul bizantin Vasile al II-lea
- Epidemia de ciumă bubonică. Cum au ajuns chinezii să fie acuzați că au îmbolnăvit locuitorii din Honolulu și San Francisco