Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Colecție de dinți de rechini de acum 80 de milioane de ani, descoperită în Ierusalim
Articole online

Colecție de dinți de rechini de acum 80 de milioane de ani, descoperită în Ierusalim

Cercetătorii spun că 29 de dinți descoperiți în Orașul lui David, care provin de la animale care trăiau alături de dinozauri, au fost aduși în capitala Iudeii și ar fi putut face parte din colecție

Arheologii au descoperit acest misterios depozit de dinți de rechin fosilizați, vechi de 80 de milioane de ani, într-un sit vechi de 2.900 de ani  din Ierusalim.

Potrivit celor publicate în revista Frontiers in Ecology and Evolution, cei 29 de dinți provin de la animale care au trăit în perioada Cretacicului târziu, când dinozaurii încă cutreierau pământul.

Cercetătorii au folosit tehnici de datare a izotopilor de stronțiu și oxigen și analiza de difracție cu raze X și oligoelemente pentru a stabili vârsta și originea dinților.

Echipa care a descoperit dinții nu știe cum au ajuns la Ierusalim, dar spune că este clar că au fost transportați acolo de oameni și ar fi putut face parte dintr-o colecție.

Rock Cut Pool

Locul unde au fost găsiți, o casă excavată numită Rock Cut Pool, în care au fost găsite oase de pește și alte materiale reziduale, datează de pe vremea regelui Solomon.

„Au fost probabil valoroși pentru cineva, pur și simplu nu știm de ce”, a declarat cercetătorul principal Thomas Tuetken de la Universitatea din Mainz din Germania, prezentând lucrarea săptămâna aceasta la Conferința Goldschmidt.

„Nu au fost pur și simplu lipiți de roca de sub sit, ci probabil au fost transportați de departe, posibil din Negev, la cel puțin 80 de kilometri distanță, unde se găsesc fosile similar”, a spus el.

Dinții de rechin care au fost identificați provin de la mai multe specii, inclusiv din grupul extinctiv Cretacic târziu Squalicorax.

Registration

Aici iti poti reseta parola