Evenimentul Istoric > Articole online > Ceauşescu dorea să aibă ce avea şi KGB? Mărturie despre „soldaţii paranormali”
Articole online

Ceauşescu dorea să aibă ce avea şi KGB? Mărturie despre „soldaţii paranormali”

Conform celor spuse de cercetătorul Vasile Rudan, Nicolae Ceauşescu aflase că  Uniunea Sovietică avea în 1989 soldaţi pentru misiuni paranormale şi a dat ordin să fie creată şi în România o astfel de unitate specială.

Locul ales pentru pregătirea viitorilor soldaţi paranormali a fost nordul judeţului Argeş, zonă considerată ideală pentru acel scop. Cel ales pentru supravegherea şi coordonarea proiectului ultrasecret se pare că ar fi fost generalul Ilie Ceauşescu, fost secretar al Consiliului Politic Superior al Armatei și adjunct al ministrului apărării naționale (aprilie 1983 – decembrie 1989).

Ilie Ceauşescu nu era deloc un simpatizant al URSS, aşa cum avea să se afle în 1990, când celebrul ziar american Washington Post a publicat dezvăluiri despre faptul că România a vândut tehnologie militară sovietică în SUA. Desigur, fără acordul lui Nicolae Ceauşescu, nu s-ar fi ajuns niciodată la această înţelegere.

Uniunea Sovietică a început proiectul în 1983

„Aici (n.r. – în nordul judeţului Argeş), pe vremea lui Ceauşescu, s-a permis antrenarea, în mare secret, a unor soldaţi pentru misiuni paranormale, cum ar fi identificarea unor obiective militare prin metode extrasenzoriale, prezicerea unor accidente, vindecarea rapidă a soldaţilor răniţi etc. 

(…) Ideea înfiinţarea unităţii speciale de ofiţeri extrasenzoriali, conduşi de generalul Ilie Ceauşescu, a fost împrumutată de serviciile secrete româneşti de la ruşi. Practic, în 1983, KGB şi Ministerul Apărării de atunci au permis antrenarea unor soldaţi ruşi pentru misiuni paranormale.

În decembrie 1989, în Rusia a luat fiinţă Unitatea speciala 10003, din ordinul şefului Statului Major, general Mikhail Moiseev, având doar zece ofiţeri paranormali, cei mai buni dintre cei antrenaţi”, se arată pe universulargeşean.ro.

În 1989 a fost înfiinţată unitatea specială în România

„La noi, unitatea specială de antrenament paranormal urma să fie înfiinţată, oficial, tot în 1989.  Odată cu cea sovietică. Numai că, faţă de a ruşilor, care a devenit funcţională, a noastră n-a mai avut şanse, dat fiind evenimentele din 1989! Sau s-a ascuns cu bună ştiinţă acest lucru…

Cercetătorul Vasile Rudan, specialist în percepţie extrasenzorială, a lucrat sub contract strict pentru această unitate românească de studiere a fenomenelor paranormale şi pentru antrenarea soldaţilor paranormali. Cercetătorul spune că a condus experimente extrasenzoriale şi cu copii superdotaţi, iar rapoartele, fotografiile şi negativele, precum şi filmele erau predate unităţii respective. Nu avea voie să oprească nimic…”

România avea încă din 1968 o unitate parnormală?

Conform cărţii „Viitor cu cap de mort”, scrisă de Radu Cinamar, autor de literatură ezoterică, se pare că România avea o unitate specială paranormală încă din 1968. Aceasta se numea Departamentului Zero al Securităţii, care avea multe zerouri, aspect ce trăda caracterul ultrasecret al operaţiunii.

„Acesta ar fi fost înfiinţat în 1968 din ordinul lui Nicolae Ceauşescu, pentru descoperirea, educarea şi dezvoltarea unor subiecţi umani care aveau capacităţii neobişnuite, după exemplul SUA, URSS şi China, ţări foarte avansate în domeniu. Cum la vremea aceea Ceauşescu nu se avea bine cu ruşii, refuzând Moscovei sprijin în ceea ce s-a numit Primăvara de la Praga, s-ar fi semnat, conform autorului cărţii, un protocol cu China, protocol ce prevedea ca un anume doctor Xien, maestru în parapsihologie, să organizeze şi să supervizeze activitatea acestui departament ultrasecret timp de 15 ani, iar România se obliga să acorde burse de studii la 100 de studenţi chinezi pe aceeaşi perioadă de timp”, se mai arată pe universulargesean.ro.

Registration

Aici iti poti reseta parola