Evenimentul Istoric > Articole online > Moartea lui Ilie Ceauşescu a scos la suprafaţă un mare secret: tranzacţia cu tehnologie militară sovietică
Articole online

Moartea lui Ilie Ceauşescu a scos la suprafaţă un mare secret: tranzacţia cu tehnologie militară sovietică

 

Conform sursei citate, cel care a devenit general la 51 ani şi a ocupat printre altele şi funcţia de secretar al Consiliului Politic Superior al Armatei a dat o mare lovitură sovieticilor prin intermediul marilor rivali americani.

„Ilie Ceaușescu, în vârstă de 76 de ani, care a ocupat funcția de ministru adjunct al Apărării sub Nicolae Ceaușescu, fratele său mai mare și regretatul dictator comunist al României, a murit marți la București din cauza unor complicații cauzate de pneumonie.

În 1990, Washington Post a raportat că Ceaușescu și fratele său au vândut tehnologie militară sovietică avansată Statelor Unite.

Născut în satul Scorniceşti din sudul României, el a urmat o carieră politică și militară, ajutat de fratele său mai mare, care a condus România între 1965 și 1989. Bătrânul Ceaușescu a fost executat împreună cu soția sa, Elena, în timpul revoltei din 1989 care a răsturnat comunismul.

Ilie Ceaușescu a fost adjunct al ministrului Apărării din 1982 până în 1989 și membru al Comitetului central al Partidului Comunist din 1980 până în 1989. S-a retras din viața publică după Revoluţie.

Aproximativ 200 de îndoliaţi s-au adunat joi la înmormântarea lui Ceaușescu la cimitirul militar din Ghencea din București”, arată Los Angeles Times.

Deşi nu avea gimnaziul şi liceul, Ilie Ceauşescu a urmat cursurile Academiei Militare din Bucureşti, Facultatea Militară Politică, între 1955-1959, susţinut fiind de Nicolae Ceauşescu în ascensiunea sa fulminantă.

„Uniunea Sovietică a iubit aceste arme secrete (şi la fel a făcut şi CIA)” Acesta este titlul unei analize publicate pe National Interest şi care dezvăluie ce arme din arsenalul rusesc erau vânate de cei mai abili spioni americani începând cu anii 1950.

Registration

Aici iti poti reseta parola