Copil născut sub pământ
Conform datelor provenite în urma examinării mormântului, acesta provenea din epoca medievală , undeva în jurul secolului al VII-lea. La prima vedere, nu părea nimic ieșit din comun, până când arheologii au descoperit lângă scheletul îngropat cu 1000 de ani în urmă și niște oase mici.
Acest lucru a atras atenția experților medicali, luând în calcul posibilitatea ca o femeie moartă să nască în condițiile în care este îngropată. Fiind luată în considerare data la care a fost înmormântată această femeie, există posibilitatea ca acel corp să fi fost îngropat direct în pământ.
Corpul unei femei gravide este programat biologic pentru a salva viața bebelușului, motiv pentru care, chiar dacă mama este moartă, corpul ar putea împinge afară fătul după 48-72 de ore după moartea mamei însărcinate. Denumirea medicală a acestui fenomen este „extrudare fetală postmortem”.
Gazele din corpul mamei se acumulează după moartea ei și pentru a fi eliberate vor scoate afară fătul. Privind oasele fătului, se pare că bebelușul era aproape să se nască la momentul potrivit, însă este destul de dificil pentru experți să spună cu exactitate vârsta acestuia.
Cauza morții femeii
Ginecologul Jen Gunter din San Francisco a încercat să explice de ce fătul a fost încă născut chiar și după ce mama a murit cu 10 zile înainte. Teoria sa este că uterul s-a rupt, împingând fătul în afară. Acum, este foarte dificil să se demonstreze dacă fătul a murit odată ce a fost născut sau dacă era încă în viață.
După cum spun experții, dacă fătul este suficient de bine dezvoltat, acesta are șansa de a supraviețui în interior pentru o perioadă scurtă de timp, chiar dacă mama este decedată. Un alt aspect interesant de menționat este crăpătura craniului femeii însărcinate care reprezintă ceea ce ar fi cauzat moartea acesteia.
Dintr-o perspectivă medicală, experții cred că ar fi putut fi vorba despre trepanare, un leac folosit în epoca medievală pentru a vindeca durerile de cap și alte tipuri de probleme din jurul craniului. Problema medicală cea mai persistentă a femeilor gravide recomanda trepanarea ca tratament pentru tensiunea arterială crescută.