Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Big John este de vânzare
Articole online

Big John este de vânzare

Craniul cu o lăţime de doi metri, cele aproximativ 200 de oase şi coarnele impunătoare ale animalului erau în curs de asamblare marţi în spatele vitrinelor galeriei din cartierul parizian Marais, unde scheletul va rămâne expus până în ziua licitaţiei.

Estimat la un preţ de vânzare cuprins între 1,2 milioane şi 1,5 milioane de euro, acest specimen unic prin talia sa, completat într-un procent de peste 60% (75% pentru craniu), a fost descoperit în 2014 în statul american Dakota de Sud de geologul Walter W. Stein Bill.

Restaurarea fosilei a fost realizată în oraşul italian Trieste.

Acest animal preistoric a trăit în Laramidia, o insulă-continent dispărută în prezent şi care se întindea din actuala Alaska până în Mexic.

Moartea lui într-o câmpie inundabilă, probabil după o luptă, aşa cum indică o rană în apropierea craniului, a permis conservarea scheletului în nămol, un sediment cu activitate biologică redusă.

Ajuns pentru prima dată pe piaţă, Big John va fi scos la licitaţie pe 21 octombrie de casa Giquello.

Între 18 şi 20 octombrie, scheletul de triceratops va fi expus în saloanele Hotelului Drouot din Paris.

La aceeaşi licitaţie vor fi prezentate un femur de diplodocus, vechi de 150 de milioane de ani, şi un craniu de mamut, vechi de 100.000 de ani, a precizat, potrivit Agerpres, Alexandre Giquello, comisarul licitaţiei.

Licitaţia va avea loc într-o perioadă în care pasiunea pentru scheletele de dinozauri a atins cote înalte.

Preţurile de vânzare ajung la niveluri record, spre dezamăgirea muzeelor şi centrelor de cercetare, care, adeseori, nu dispun de resursele necesare pentru a putea să supraliciteze.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola