Se știu foarte puține despre deținuții din fotografii, cu excepția faptului că aceste poze provin din închisoarea Lecumberri din Mexico City.
Până în 1976, bărbații homosexuali au fost închiși în secția J sau Jota. Joto (s) este încă o insultă homofobă obișnuită în Mexic.
Luis Arturo Salmerón, în articolul său „Mândria în spatele gratiilor”, a descris fotografiile:
„Deținuții zâmbesc, au pozat să scandalizeze pe oamenii care i-au luat prizonieri; arată mândri în fața camerelor societății care îi reprimă.
De ce o fac?
Vreau să cred – și imaginile par să o confirme – că este modul lor de a rezista, de a provoca societatea care îi reprimă și îi închide, dar, fețele lor strigă la noi de la distanța anilor, că nu se pot schimba.
Strigă că sunt acolo, că îi pot închide sau ucide, dar nu se vor schimba, că vor lupta pentru ca societatea să poată fi în cele din urmă incluzivă și ca diversitatea sexuală să nu fie persecutată ca o crimă.
Nu le cunoaștem numele, dar ne putem aminti chipurile provocatoare ca un scurt omagiu adus miilor de victime ale unei lupte care în Mexic a făcut unele progrese, deși mai are un drum lung de parcurs”.

- O lecție de diplomație uitată: audiența lui Vasile Alecsandri la Lordul Malmesbury, șeful diplomației britanice
- Sinodul Ecumenic de la Niceea Medalion aniversar la împlinirea a 1700 de ani (325-2025)
- Închipuit urmaș al lui Genghis-Han, admirat de Hitler „Baronul sângeros”, dușmanul feroce al statului bolșevic întemeiat de Lenin