Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Azi îl pomenim de 90 de ani pe părintele lui Sherlock Holmes. Fascinat de paranormal și spiritualism
Articole online

Azi îl pomenim de 90 de ani pe părintele lui Sherlock Holmes. Fascinat de paranormal și spiritualism

În familia sa erau, însă, puţini bani şi cu atât mai puţină armonie din cauza exceselor şi comportamentului dezordonat al tatălui său, care suferea de alcoolism.

La 9 ani, rudele bogate ale familiei l-au trimis la un internat iezuit din Anglia. În acei ani dificili, Arthur a devenit conştient de faptul că avea talent la povestit.

Deseori se afla înconjurat de colegii săi care ascultau şi se minunau de poveştile uimitoare pe care le inventa.

A absolvit în 1876, la vârsta de 17 ani. Arthur s-a decis să urmeze o carieră medicală. În anii de studenţie, persoana care l-a impresionat şi influenţat cel mai mult a fost unul dintre profesorii săi, dr. Joseph Bell, un maestru al observaţiei, logicii, deducţiei şi diagnosticului.

Toate aceste calităţi s-au regăsit ulterior în persoana celebrului detectiv Sherlock Holmes.

Chirurg

În 1881 a obţinut licenţa în medicină şi chirurgie. Cu acest prilej, a scris un scheci plin de umor, intitulat „Licensed to Kill”.

S-a angajat ca ofiţer medical pe vaporul cu aburi   Mayumba”, care naviga între Liverpool şi coasta de vest a Africii. Nemulţumit, la întoarcere şi-a dat demisia.

Citește și Misterioasa primă întâlnire dintre Sir Conan Doyle și adevăratul Dr. Watson

Ulterior, s-a îndreptat spre Portsmouth, unde şi-a deschis propriul cabinet.

În următorii ani, tânărul şi-a împărţit timpul între a fi un bun doctor şi a deveni un scriitor recunoscut.

În august 1885, s-a căsătorit cu tânăra Louisa Hawkins, cu care a avut doi copii, pe Mary şi Kingsley.

Sherlock Holmes şi Dr. Watson

În martie 1886, Conan Doyle a început să scrie romanul care i-a adus recunoaşterea mult-dorită. Iniţial s-a numit „A Tangled Skein”, Sheridan Hope şi Ormond Sacker fiind cele două personaje principale.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola