Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Atacurile aeriene ucrainene au lovit barăcile rusești din Melitopolul ocupat cu HIMARS furnizate de SUA, potrivit unor rapoarte
Articole online

Atacurile aeriene ucrainene au lovit barăcile rusești din Melitopolul ocupat cu HIMARS furnizate de SUA, potrivit unor rapoarte

razboi

Atacurile aeriene ucrainene au lovit barăcile rusești din Melitopolul ocupat cu HIMARS furnizate de SUA, potrivit unor rapoarte

Mai multe explozii au fost raportate în orașul din sudul țării, atât primarul exilat al Melitopolului, cât și autoritățile instalate de Rusia confirmând că au avut loc lovituri, potrivit Reuters.

Autoritățile pro-ruse au declarat că atacul a ucis două persoane și a rănit alte 10. Primarul exilat Ivan Fedorov a afirmat pe Telegram că aproximativ 200 de „ocupanți” au fost uciși în atac, în urma unui atac de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) furnizate de SUA.

Evgheni Balitski, șeful instalat de Rusia în fruntea regiunii Zaporojie, a declarat, de asemenea, că HIMARS a lovit Melitopolul.

„Sistemele de apărare aeriană au distrus două rachete, patru au ajuns la ținte”, a declarat pe Telegram Evgheni Balitski, guvernatorul numit de Moscova al părții ocupate a regiunii Zaporojie.

Diferite rapoarte au oferit descrieri ușor diferite ale locului care a fost lovit de rachete.

Guvernatorul din Zaporojie numit de Moscova a declarat că rachetele au lovit și distrus un „centru de recreere” unde oamenii luau masa

Primarul ucrainean în exil a declarat pe canalul său Telegram că atacul a lovit o biserică pe care rușii o transformaseră într-un loc de adunare.

Potrivit The Guardian, rachetele au lovit un fost complex hotelier și de stațiuni de lângă o biserică, care ar fi fost folosit ca barăci rusești.

Mulți pe rețelele de socializare au afirmat că locul era folosit de faimosul grup Wagner. Insider nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui Ucrainei, a declarat că orașul strategic Melitopol este esențial pentru apărarea sudului țării.

„Toată logistica care leagă forțele rusești din partea de est a regiunii Kherson și până la granița rusă de lângă Mariupol se realizează prin intermediul acestuia”, a declarat el, potrivit Sky News.

„Dacă Melitopol cade, întreaga linie de apărare până la Kherson se prăbușește. Forțele ucrainene câștigă o rută directă spre Crimeea”.

Federov a declarat luna trecută că Rusia a transformat Melitopolul într-o „bază militară uriașă”.

Atacurile ucrainene asupra Melitopolului vin pe fondul unui nou val de atacuri în întreaga țară, din ambele părți.

Rusia a folosit drone de fabricație iraniană pentru a lovi infrastructura energetică cheie din Odessa, lăsând peste 1,5 milioane de oameni fără electricitate, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

De asemenea, presa de stat rusă a raportat că 20 de rachete au lovit Republica Populară Donețk duminică dimineața.

De asemenea, au fost raportate un incendiu letal la o cazarmă din Crimeea și explozii la sediul central al flotei rusești din Marea Neagră.

Registration

Aici iti poti reseta parola