Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Colecție impresionantă de artefacte vechi din ultima dinastie a Egiptului
Articole online

Colecție impresionantă de artefacte vechi din ultima dinastie a Egiptului

Egipt, artefacte

Un oficial din domeniul antichităților spune că o colecție de artefacte din ultima dinastie a Egiptului a fost descoperită în 63 de morminte din zona Deltei Nilului, iar experții lucrează la restaurarea și clasificarea descoperirilor

O colecție de artefacte antice din ultima dinastie a Egiptului a fost descoperită în morminte

O colecție de artefacte din ultima dinastie a Egiptului a fost descoperită în 63 de morminte din zona Deltei Nilului, iar experții lucrează la restaurarea și clasificarea descoperirilor, a declarat luni un oficial din cadrul autorității pentru antichități a țării.

Artefactele includ piese de aur și bijuterii datând din perioada târzie și Ptolemeică a Egiptului.

Unele obiecte ar putea fi expuse la unul dintre muzeele țării, a declarat Neveine el-Arif, purtător de cuvânt al Ministerului Turismului și Antichităților.

Egipt, artefacte

Descoperirile au fost făcute în necropola Tell al-Deir din orașul Damietta

O misiune arheologică egipteană din cadrul Consiliului Suprem al Antichităților a descoperit mormintele din cărămidă de lut în necropola Tell al-Deir din orașul Damietta, în regiunea Damietta, a precizat ministerul într-un comunicat emis luna trecută.

Alte obiecte găsite în zona mormintelor includ statui, amulete funerare și un vas de ceramică conținând 38 de monede de bronz datând din perioada ptolemeică.

Dinastia Ptolemaică a fost ultima din Egipt înainte de a deveni parte a Imperiului Roman.

Egipt, artefacte

Dinastia a fost fondată în 305 î.Hr. după ce Alexandru cel Mare al Macedoniei a cucerit Egiptul în 332 î.Hr.

Unul dintre generalii săi, Ptolemeu, a devenit Ptolemeu I. Conducerea a fost transmisă prin descendenții lui Ptolemeu și s-a încheiat cu Cleopatra.

În 2018, Egiptul a expus pentru prima dată artefacte din perioada Ptolemeică în Muzeul Egiptean din Cairo, cu aproximativ 300 de artefacte expuse.

Muzeul Egiptean din Cairo (EMC) este cel mai vechi muzeu arheologic din Orientul Mijlociu, adăpostind peste 170.000 de artefacte. Are cea mai mare colecție de antichități legate de faraoni din lume.

Exponatele muzeului acoperă perioada pre-dinastică până în epoca greco-romană (c. 5500 î.Hr. – 364 d.Hr.).

Registration

Aici iti poti reseta parola