Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Armata SUA se confruntă cu o lipsă gravă de personal. Campania prin care recrutorii militari schimbă cetățenia pentru serviciu
Articole online

Armata SUA se confruntă cu o lipsă gravă de personal. Campania prin care recrutorii militari schimbă cetățenia pentru serviciu

armată

Când Esmita Spudes Bidari era o tânără din Nepal, visa să facă armata, dar aceasta nu era o opțiune reală în țara sa.

Armata SUA se confruntă cu o lipsă gravă de personal. Campania prin care recrutorii militari schimbă cetățenia pentru serviciu

Săptămâna trecută, ea a ridicat mâna dreaptă și a depus jurământul pentru a se înrola în Rezervele Armatei SUA, mulțumită, în parte, unui recrutor din Dallas care este, de asemenea, nepalez și care a contactat-o prin intermediul unui grup online, potrivit unui raport Insider

Bidari, care va începe antrenamentul de bază în august, este doar ultima dintr-un număr tot mai mare de imigranți legali care se înrolează în armata americană, care caută mai agresiv imigranți, oferind o cale rapidă către cetățenie celor care se înrolează.

Luptându-se pentru a depăși deficitul de recrutare, armata și forțele aeriene și-au consolidat marketingul pentru a-i atrage pe rezidenții legali să se înroleze, distribuind broșuri, lucrând pe rețelele de socializare și extinzând aria de acoperire, în special în centrele urbane. Un element cheie este utilizarea de recrutori cu un trecut similar cu cel al acestor potențiali recruți.

„Una este să auzi despre armată de la localnicii de aici, dar este altceva când este vorba de un frate de-al tău, din țara din care provii”, a declarat Bidari, care a fost contactat de sergentul Kalden Lama, recrutorul din Dallas, pe un grup de Facebook care îi ajută pe nepalezii din America să intre în contact unii cu alții. 

Armata a avut succes în recrutarea imigranților legali, în special în rândul celor care caută un loc de muncă, beneficii educaționale și formare, precum și o cale rapidă de a deveni cetățean american. Dar aceștia au nevoie, de asemenea, de un control de securitate suplimentar și de mai mult ajutor pentru a completa formulare, în special cei care cunosc mai puțin limba engleză.

Atât Armata, cât și Forțele Aeriene spun că nu își vor atinge obiectivele de recrutare în acest an, iar Marina se așteaptă, de asemenea, să nu reușească. Atragerea mai multor persoane din populația de imigranți legali poate că nu va oferi un număr mare de recruți, dar orice mic impuls va fi de ajutor.

Corpul pușcașilor marini este singurul serviciu care își va atinge obiectivul de recrutare în acest an

Deficitele au dus la o gamă largă de noi programe de recrutare, campanii publicitare și alte stimulente pentru a ajuta serviciile să concureze cu locurile de muncă mai bine plătite și mai puțin riscante din sectorul privat. Liderii din domeniul apărării spun că tinerii sunt mai puțin familiarizați cu armata, sunt atrași mai mult de locurile de muncă din companii care oferă o educație similară și alte beneficii și doresc să evite riscul de rănire și moarte pe care l-ar putea aduce serviciul în apărarea Statelor Unite. În plus, ei spun că puțin peste 20% îndeplinesc cerințele fizice, mentale și de caracter pentru a se înrola.

„Avem populații mari de rezidenți legali ai SUA care sunt excepțional de patrioți, sunt excepțional de recunoscători pentru oportunitățile pe care această țară le-a oferit”, a declarat generalul-maior al Forțelor Aeriene Ed Thomas, șeful comandamentului de recrutare al serviciului.

Cele mai mari provocări au fost identificarea „buzunarelor” geografice ale populațiilor de imigranți, găsirea unor modalități de a ajunge la aceștia și sprijinirea celor interesați să navigheze printre aplicațiile și procedurile complexe de recrutare militară.

În octombrie anul trecut, armata a restabilit un program pentru ca rezidenții permanenți legali să solicite naturalizarea accelerată odată ce ajung la antrenamentul de bază. Recrutorii au început să se adreseze prin intermediul rețelelor de socializare, folosind videoclipuri scurte în diferite limbi pentru a viza primele 10 țări din care proveneau recruții în cursul anului precedent.

Efortul Forțelor Aeriene a început în acest an, iar primul grup de 14 persoane a absolvit antrenamentul de bază și a depus jurământul ca noi cetățeni în aprilie. Printre aceștia se numără recruți din Camerun, Jamaica, Kenya, Filipine, Rusia și Africa de Sud. Până la jumătatea lunii mai, la antrenamentul de bază erau aproximativ 100 de persoane care începuseră procesul de obținere a cetățeniei și aproximativ 40 care îl finalizaseră.

Dificultățile de recrutare din această perioadă

Thomas a declarat că programul a necesitat modificări ale politicii Forțelor Aeriene, coordonarea cu Serviciile de Cetățenie și Imigrare ale SUA și un proces de selecție atent pentru a se asigura că nu există riscuri de securitate.

„Trebuie să luăm măsuri excepționale pentru a fi capabili să verificăm temeinic și să trecem prin investigația de autorizare de securitate”, a spus el, adăugând că, în multe cazuri, imigranții nu sunt plasați imediat în locuri de muncă care necesită autorizație strict secretă.

În cadrul noului program, recruții sunt înscriși rapid în sistemul de cetățenie, iar atunci când încep pregătirea de bază, se dă startul unui proces accelerat, care include toate documentele și testele necesare. În momentul în care recruții Forțelor Aeriene termină cele șapte săptămâni de pregătire, procesul este finalizat și ei depun jurământul de cetățean american.

Pentru Bidari, care a sosit în SUA în 2016 pentru a urma o facultate, calea rapidă spre cetățenie a fost importantă, deoarece îi va fi mai ușor să călătorească și să își aducă părinții în Statele Unite. Într-o convorbire telefonică din Chicago, la doar o zi după ce a depus jurământul, ea a spus că s-a înrolat pentru șase ani și speră că viitoarea cetățenie o va ajuta să devină ofițer.

La scară mai largă în întreaga armată, aproape 2.900 s-au înrolat în prima jumătate a acestui an bugetar, comparativ cu aproximativ 2.200 în aceeași perioadă a anului precedent. Cei mai mulți sunt din Jamaica, cu 384, urmați de Mexic, Filipine și Haiti, dar mulți sunt din Nepal, Nigeria, Ghana, Camerun, Columbia și Republica Dominicană.

Registration

Aici iti poti reseta parola