Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Armata americană se confruntă cu noi cazuri neobișnuite de cancer de sânge în rândul soldaților care lucrează la o bază de rachete nucleare din Montana
Articole online

Armata americană se confruntă cu noi cazuri neobișnuite de cancer de sânge în rândul soldaților care lucrează la o bază de rachete nucleare din Montana

Montana

Armata americană analizează cazurile neobișnuite de cancer de sânge în rândul ofițerilor care au manevrat anterior silozuri de rachete nucleare la o bază din Montana, a declarat un oficial al Forțelor Aeriene în urma publicării unui nou raport.

Armata americană se confruntă cu noi cazuri neobișnuite de cancer de sânge în rândul soldaților care lucrează la o bază de rachete nucleare din Montana

Nouă ofițeri militari care au lucrat la Baza Militară Malmstrom Air Force, în cadrul trupelor însărcinate să stea în așteptare în buncăre subterane pentru a lansa rachete nucleare, au fost diagnosticați cu limfom non-Hodgkin la vârste vizibil mai tinere decât vârsta mediană pentru această boală, iar armata americană investighează dacă există o legătură între serviciile lor respective în cadrul facilității – unele dintre ele datând de zeci de ani – și această boală, a relatat luni Associated Press.

Raportul a citat o informare prezentată de locotenent-colonelul Daniel Sebeck din cadrul Forțelor Spațiale americane la începutul acestei luni pentru unitatea sa și obținută de AP.

„Există indicii ale unei posibile asocieri între cancer și serviciul echipajului de luptă al rachetelor la Malmstrom AFB”, a spus Sebeck în prezentarea sa, adăugând că există îngrijorare cu privire la „numărul disproporționat de soldați care prezintă cancer, în special limfom”.

Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene a refuzat să ofere pentru Insider informații care au fost incluse în prezentare, deoarece sunt considerate „pre-decizionale”, dar a adăugat că serviciul analizează situația pentru a afla mai multe.

„Liderii de rang înalt sunt conștienți de preocupările ridicate cu privire la posibila asociere a cancerului legat de membrii echipajului de luptă cu rachete de la Malmstrom AFB”, a declarat Rose Riley, un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene, pentru Insider. „Informațiile din briefing au fost împărtășite cu Departamentul Chirurgului General al Forțelor Aeriene, iar profesioniștii noștri medicali lucrează pentru a aduna date și a înțelege mai multe.”

Un purtător de cuvânt al Bazei Militare Malmstrom a confirmat pentru Insider că baza este la curent cu situația, dar nu avea alte informații în acest sens.

Unde este localizată baza militară?

Malmstrom este situată în centrul statului Montana și găzduiește 341st Missile Wing, care este una dintre cele trei baze ale Forțelor Aeriene care întrețin și operează rachetele balistice intercontinentale Minuteman III din silozurile țării. Brigada 341 este formată din peste 3.300 de membri activi ai serviciului militar și 600 de civili.

Potrivit raportului AP, unul dintre cei nouă rachetiști care a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin a murit. Sebeck a declarat în informarea sa din cadrul Forțelor Spațiale că diagnosticele, care au avut loc între 1997 și 2007, au fost notabile deoarece sute de rachetiști – inclusiv cel puțin patru dintre ofițerii de la Malmstrom – servesc acum ca membri ai Forțelor Spațiale.

„Rachetiștii au fost întotdeauna preocupați de pericolele cunoscute, cum ar fi expunerea la substanțe chimice, azbest, bifenili policlorurați, plumb și alte materiale periculoase din mediul de lucru”, a spus Sebeck în prezentarea sa, potrivit AP. „Toți rachetiștii ar trebui să fie examinați și urmăriți pentru tot restul vieții lor”.

Limfomul non-Hodgkin este un cancer al sângelui care se dezvoltă în ganglionii limfatici sau în țesutul limfatic al unei persoane care se găsește în diferite organe, potrivit Societății Leukemia & Lymphoma.

„Ne pare rău pentru toți cei care au pierdut persoane dragi sau care se confruntă în prezent cu un cancer de orice fel și știm că avem responsabilitatea de a investiga orice risc potențial legat de serviciu pentru sănătatea aviatorilor, a tutorilor sau a persoanelor aflate în întreținerea lor”, a declarat Riley, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, pentru Insider.

Militarii americani au fost expuși în trecut la agenți cancerigeni, cum ar fi cei care au fost trimiși în Pacific pentru a ajuta la curățarea precipitațiilor rezultate în urma testelor extinse cu arme nucleare. Un veteran care a sprijinit aceste eforturi a declarat anterior pentru Insider că a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin în stadiul patru, despre care crede că este legat de serviciul său în Insulele Marshall.

Registration

Aici iti poti reseta parola