Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Armata americană trebuie să își redenumească noua pușcă după ce a folosit din greșeală numele unei alte arme
Articole online

Armata americană trebuie să își redenumească noua pușcă după ce a folosit din greșeală numele unei alte arme

armata americană

Armata americană trebuie să își redenumească noua pușcă după ce a folosit din greșeală numele unei alte arme

Viitoarea armă M5 a serviciului de la Sig Sauer se va numi acum M7, după ce s-a descoperit că și Colt Industries produce o armă numită M5. Mitraliera ușoară care urmează să înlocuiască M249 Squad Automatic Weapon, sau SAW, M250, nu se va schimba, potrivit Insider

„Armata a ales inițial denumirea XM5 ca nume al noii puști în luna martie”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului într-un comunicat. „De atunci, serviciul a aflat că denumirea M5 este folosită de Colt Industries pentru una dintre carabinele sale de 5,56 mm”.

Noile arme au o denumire X pentru a indica faptul că nu au fost încă puse în teren. Capacitățile armelor, inclusiv cât de departe pot angaja cu precizie țintele, nu sunt clare, deoarece armata americană încă le testează.

Dar va trece aproximativ un deceniu până când majoritatea formațiunilor vor vedea M7 sau M250. Serviciul intenționează să emită doar un lot mic de aproximativ 40 de arme în acest an, urmând ca mai multe arme să apară pe măsură ce armata construiește noi fabrici de muniție pentru a acomoda noul tip de gloanțe necesare pentru aceste arme de foc. Producția noii muniții nu este așteptată să demareze în mod semnificativ până cel puțin în 2026.

Noile arme folosesc gloanțe de 6,8 mm, deoarece armata a căutat muniție mai rezistentă decât cea de 5,56 mm folosită în prezent la M4 și SAW pentru a învinge mai bine vestele antiglonț, echipamentul de protecție pe care se așteaptă ca adversarii să îl aibă în conflictele viitoare și echipamentul care devine deja mai obișnuit pentru grupurile teroriste. 6,8 mm a fost văzut ca un compromis între muniția ușoară folosită în prezent și muniția de 7,62 mm folosită în mitraliera M240B, care ar fi foarte grea pentru un pușcaș obișnuit.

Planificatorii armatei se pregătesc deja pentru această încărcătură mai grea a noii muniții și se așteaptă ca soldații să poarte mai puține încărcături în următoarele lupte

M7 cântărește 9,84 de kilograme, mult mai greu decât M4, care cântărește 6,34 de kilograme. Soldații vor folosi, de asemenea, încărcătoare de 20 de cartușe, o scădere de 10 cartușe față de cele pe care armata le folosește de zeci de ani. Se așteaptă ca încărcătura standard de luptă pentru noua pușcă să fie de 140 de cartușe, o scădere bruscă față de încărcătura de 210 cartușe pentru M4.

Soldații care transportă noua mitralieră ușoară vor avea o pauză, M250 cântărind 14,5 kilograme, comparativ cu SAW-ul de 19,2 kilograme. Dar se așteaptă ca soldații să transporte doar 400 de cartușe din muniția mai grea, o scădere față de încărcătura standard de 600 de cartușe pentru artileriștii SAW.

Noile arme fac parte din planul mai amplu pe termen lung al armatei de a-și moderniza forțele până în 2030, liderii serviciului urmărind să își actualizeze formațiunile astfel încât să fie pregătite să lupte împotriva unei armate convenționale, o schimbare față de ultimele două decenii de luptă în cadrul erei Războiului Global împotriva Terorii. Unele dintre aceste eforturi includ, de asemenea, investiții în vehicule noi, robotică, rachete cu rază lungă de acțiune și sisteme de apărare aeriană modernizate.

„Cea mai mare parte a doctrinei pe care o folosim și a sistemelor de armament sunt de la sfârșitul anilor ’70, începutul anilor ’80, pe care le-am îmbunătățit treptat”, a declarat miercuri generalul James McConville, ofițerul superior al armatei, la un eveniment al Asociației Armatei SUA. „Aruncăm o privire după ce ieșim din Irak și Afganistan și trebuie să fim pregătiți pentru operațiuni de luptă pe scară largă”.

Registration

Aici iti poti reseta parola