Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Armata americană a primit sute de noi rapoarte de OZN-uri, dar jumătate sunt suspectate a fi baloane, drone și resturi de obiecte
Articole online

Armata americană a primit sute de noi rapoarte de OZN-uri, dar jumătate sunt suspectate a fi baloane, drone și resturi de obiecte

drone

Armata americană a primit sute de noi rapoarte OZN, a dezvăluit un raport de informații publicat recent. Și în timp ce unele dintre obiecte au fost identificate, altele rămân necunoscute. 

Armata americană a primit sute de noi rapoarte de OZN-uri, dar jumătate sunt suspectate a fi baloane, drone și resturi de obiecte

Începând din martie 2021, un grup operativ special care a fost înființat de Departamentul Apărării a primit 247 de noi rapoarte privind fenomene aeriene neidentificate (UAP) – sau, mai frecvent, obiecte zburătoare neidentificate (OZN) -, potrivit unei analize neclasificate a Biroului Directorului de Informații Naționale (ODNI) care a fost publicată joi.

Data de martie 2021 reprezintă sfârșitul unei perioade de evaluare preliminară a ODNI care s-a întins pe parcursul a 17 ani, în care au existat 144 de rapoarte UAP. De la acea dată, au fost raportate, de asemenea, alte 119 incidente care au avut loc înainte de martie 2021, dar care nu au fost incluse în evaluarea preliminară – ceea ce a dus numărul total de rapoarte la 510 la sfârșitul lunii august 2022.

Grupul de lucru al Pentagonului – numit Biroul de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile (AARO) – a efectuat o analiză și o caracterizare inițială a celor 366 de rapoarte noi care nu au fost incluse în evaluarea preliminară a ODNI și a constatat că peste jumătate dintre obiecte „prezentau caracteristici neremarcabile”.

Potrivit analizei ODNI, s-a stabilit că 26 de obiecte erau drone sau entități asemănătoare dronelor, 163 au fost caracterizate ca fiind baloane sau entități asemănătoare baloanelor, iar alte șase au fost denumite”dezordine”. Aceasta, de exemplu, ar putea însemna păsări, pungi de plastic, resturi în aer sau evenimente meteorologice.

Oficialii americani au atribuit o serie de incidente OZN unor drone străine angajate în spionaj sau gunoaie în aer, a relatat The New York Times în octombrie anul trecut.

ODNI a avertizat în raportul său că aceste caracterizări inițiale nu înseamnă „rezolvate pozitiv sau neidentificate”

Aceste observații ajută pur și simplu SUA să obțină resursele necesare pentru a aborda restul de 171 de rapoarte noi care au rămas necaracterizate.

„Unele dintre aceste UAP necaracterizate par să fi demonstrat caracteristici de zbor sau capacități de performanță neobișnuite și necesită o analiză suplimentară”, a scris ODNI.

Majoritatea rapoartelor UAP provin de la personalul Forțelor Aeriene și al Marinei americane, care au fost martori ai obiectelor în timpul sarcinilor lor obișnuite, a precizat ODNI. Deși UAP-urile pot reprezenta un potențial pericol de siguranță pentru aeronave, nu au fost raportate incidente între avioanele americane și UAP-uri.

„Siguranța personalului nostru militar, a bazelor și instalațiilor noastre și protecția securității operațiunilor SUA pe uscat, în cer, pe mare și în spațiu sunt primordiale”, a declarat joi secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Pat Ryder, într-o declarație despre noua analiză ODNI. „Luăm în serios rapoartele privind incursiunile în spațiul nostru desemnat, în spațiile terestre, maritime sau aeriene și le examinăm pe fiecare dintre ele”.

În luna mai a anului trecut, Congresul a organizat prima audiere pe tema OZN-urilor din ultimele decenii, deși aceasta s-a încheiat fără nicio dezvăluire notabilă. Oficialii din domeniul apărării au declarat că, deși incidentele pot fi ciudate, nimic nu a sugerat existența unor caracteristici extraterestre.

Registration

Aici iti poti reseta parola