Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 18 septembrie 1973: Jimmy Carter depune un raport privind observarea unui OZN
Articole online

18 septembrie 1973: Jimmy Carter depune un raport privind observarea unui OZN

Jimmy Carter

18 septembrie 1973: Jimmy Carter depune un raport privind observarea unui OZN

În timpul campaniei prezidențiale din 1976, contracandidatul democrat Carter a vorbit deschis despre convingerea sa că a văzut un OZN. El a descris faptul că aștepta afară pentru a începe o întâlnire a Clubului Lion din Leary, Georgia, în jurul orei 19:30, când a văzut pe cer ceea ce a numit „cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut vreodată”.

Jimmy Carter, precum și alte 10-12 persoane care au asistat la același eveniment, au descris obiectul ca fiind „foarte luminos [cu] culori schimbătoare și de mărimea Lunii”. Carter a relatat că „obiectul a plutit la aproximativ 30 de grade deasupra orizontului și s-a apropiat de pământ și s-a îndepărtat înainte de a dispărea în depărtare”. Ulterior, el a declarat unui reporter că, după această experiență, a jurat să nu mai ridiculizeze niciodată pe nimeni care pretinde că a văzut un OZN.

În timpul campaniei prezidențiale din 1976, Carter a promis că, dacă va fi ales președinte, va încuraja guvernul să facă publice „toate informațiile” despre OZN-uri aflate la dispoziția publicului și a oamenilor de știință. După ce a câștigat președinția, însă, Carter a dat înapoi de la această promisiune, spunând că publicarea unor informații ar putea avea „implicații în domeniul apărării” și ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale.

Registration

Aici iti poti reseta parola