Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au descoperit un cimitir și o sabie din epoca cruciaților
Articole online

Arheologii au descoperit un cimitir și o sabie din epoca cruciaților

sabie

Arheologii au descoperit un cimitir și o sabie din epoca cruciaților

Epoca cruciadei în Finlanda se referă la perioada în care suedezii au adus creștinismul în Finlanda, cunoscută sub numele de Prima cruciadă suedeză. Academicienii dezbat dacă această cruciadă a avut loc cu adevărat, deoarece nu există date arheologice care să o confirme, iar primele surse scrise despre cruciadă sunt de la sfârșitul secolului al XIII-lea.

În august 2023, un proprietar local a observat un obiect de fier în solul îndepărtat pentru a amplasa un șanț pentru țevi în apropierea unei biserici medievale din piatră. La o inspecție mai atentă, obiectul părea a fi o sabie, care a fost raportată arheologilor de la Universitatea din Turk și de la Centrul Muzeal din Turku.

Potrivit cercetătorilor, sabia, care datează din perioada 1050 – 1150 d.Hr., din timpul Epocii Cruciate, a fost găsită cu o lamă îndoită, un mâner drept ca o bară și un pumn oval cu trei fețe. În grămada de pământ, arheologii au găsit, de asemenea, o parte din teacă, alte bucăți de lamă de la sabie, obiecte din fier și rămășițe umane.

Una dintre cele mai notabile descoperiri este o curea din piele cu treizeci de ornamente pătrate din bronz

Aceasta a fost găsită împreună cu o cataramă, mai multe obiecte pentru animale și părți din piele încă păstrate.

Un studiu mai amplu a confirmat existența unui cimitir mortuar, evidențiat de modelul de morminte de-a lungul șanțului de conducte care sugerează că este posibil ca zeci sau chiar sute de morminte să fi rămas în locul respectiv.

Potrivit unui anunț de presă al Universității, „Observația poate fi considerată foarte semnificativă din punct de vedere al cercetării, deoarece cimitirele mortuare din timpul cruciadelor sunt în mod clar mai puțin cunoscute în Finlanda decât cimitirele mortuare care le-au precedat în timp. Până în prezent, aceasta este, de asemenea, singura înmormântare confirmată care datează de la sfârșitul Epocii Fierului din Valea Salonului sau Uskelanjoki. De asemenea, remarcabil este faptul că defuncții au fost înmormântați în cimitir cu obiceiuri creștine.”

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola