Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au descoperit un altar în Segesta Antică
Articole online

Arheologii au descoperit un altar în Segesta Antică

sculptură

Arheologii au descoperit un altar în Segesta Antică

Segesta a fost unul dintre orașele importante ale Elimienilor, un popor de origine italică ce a împărțit insula Sicilia cu fenicienii și coloniștii greci. Deși originile lui Segesta sunt neclare, prima mențiune înregistrată datează din jurul anului 580 î.Hr. și descrie un conflict între Segesta și Selinus (Selinunte de astăzi).

Din punct de vedere cultural, Segesta a prezentat influențe grecești, iar inscripțiile de pe ceramică arată că dialectul local era scris în alfabetul grecesc. În secolul al V-lea î.Hr., orașul a fost aliat cu Atena și i-a atras pe atenieni să se angajeze în expediția eșuată din Sicilia în timpul Războiului Peloponesiac dintre Atena, pe de o parte, și Sparta, Siracuza și Corint, pe de altă parte.

Ruinele orașului Segesta sunt situate în partea de nord-vest a Siciliei, în apropiere de vârful Monte Bàrbaro, și constau dintr-un templu doric, o agora (spațiu public central), un amfiteatru și câteva rămășițe ale zidurilor orașului.

Arheologii care excavează o clădire cunoscută sub numele de Casa del Navarca au descoperit două elemente arhitecturale din piatră, care, după o examinare mai atentă, au fost identificate ca fiind un altar din perioada elenistică.

Altarul ar fi fost amplasat într-o locuință domestică pentru închinare, primul element prezentând muluri decorative și mici ovale care amintesc de mărgelele unui colier, un relief cu coșuri pline de flori și fructe și o fantă sculptată pentru introducerea unui cârlig metalic. Al doilea element prezintă o suprafață netezită pe trei laturi, ceea ce sugerează că a fost tencuit, însă foarte puține dintre elementele decorative au supraviețuit, cu excepția unei cornișe mulate.

Francesco Paolo Scarpinato, consilierul regional pentru patrimoniul cultural, a declarat:

„Este o piesă de teatru: „Săpăturile continuă să scoată la lumină vestigii în continuă schimbare, care adaugă noi perspective și interpretări unui sit în care sunt stratificate mai multe civilizații.”

Registration

Aici iti poti reseta parola