Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii analizează rămășițele unei poșete romane descoperite în Merida
Articole online

Arheologii analizează rămășițele unei poșete romane descoperite în Merida

poseta

Arheologii analizează rămășițele unei poșete romane descoperite în Merida

Merida, cunoscută în perioada romană sub numele de Emerita Augusta, a fost fondată ca o colonie în anul 25 î.Hr. la ordinul împăratului Augustus pentru a servi drept refugiu pentru soldații veterani (emeriți) din legiunile V Alaudae și X Gemina.

Punga a fost descoperită în situl arheologic Casa del Mitreo, o domus de rang înalt care datează de la sfârșitul secolului I sau începutul secolului al II-lea d.Hr. Domus era formată din peristiluri sau curți cu coloane și numeroase mozaicuri ornamentate care decorau încăperile interioare. Săpăturile au descoperit resturile de pungă în zona balneum (băi private), mai precis în camera nr. 44, care servea ca zonă de serviciu pentru domus.

Potrivit unui studiu publicat în revista Arqueología, poșeta (cunoscută sub numele de bursa), este al doilea unic exemplu descoperit în întreaga Peninsulă Iberică.

Fragmentele textile din pungă au fost identificate prin efectuarea unei analize microscopice a monedelor, dezvăluind că textilele au fost realizate din in egiptean.

Nu se știe dacă rămășițele poșetei provin din Egipt sau din Orient, sau dacă materialele din in au fost importate și apoi țesute la nivel local. Egiptul producea in cu o reputație înaltă, dar până în perioada romană, marile centre de producție s-au mutat în Siria și Palestina.

O examinare a monedelor și a contextului arheologic în care au fost găsite in sit le plasează la sfârșitul secolului al III-lea d.Hr. Acest lucru coincide cu faza de abandonare a domusului care a avut loc la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea d.Hr.

Registration

Aici iti poti reseta parola