Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Antony Blinken amenință Coreea de Nord cu un răspuns „rapid” în cazul în care vor efectua un nou test nuclear
Caleidoscop

Antony Blinken amenință Coreea de Nord cu un răspuns „rapid” în cazul în care vor efectua un nou test nuclear

blinken

Antony Blinken amenință Coreea de Nord cu un răspuns „rapid” în cazul în care vor efectua un nou test nuclear

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a avertizat Coreea de Nord cu revizuirea „posturii lor militare” în cazul în care regimul de la Phenian va efectua un nou test nuclear.

„Coreea de Nord a finalizat pregătirile pentru un alt test nuclear şi cred că mai are nevoie doar de o decizie politică” pentru a trece la acţiune, a menționat Antony Blinken într-o conferinţă de presă la Washington, alături de omologul său sud-coreean, Park Jin, potrivit AFP.

Mai mult decât atât, acțiunea ar putea provoca noi „sancțiuni internaționale”, care să se adauge la cele existente deja.

„Continuăm să fim preocupaţi de perspectiva a ceea ce ar fi al şaptelea test nuclear”, dar primul din 2017. Suntem în contact foarte strâns cu aliaţii şi partenerii noştri cei mai apropiaţi, începând cu Coreea de Sud, precum şi cu Japonia şi cu alţii, pentru a fi în măsură să răspundem rapid. Pregătim pentru toate scenariile (…) şi suntem gata să ne adaptăm postura militară pe termen scurt şi lung, atât cât este necesar”, a avertizat secretarul de stat american.

Washingtonul şi-a exprimat opinia încă de luna trecută că Phenianul, care şi-a multiplicat deja lansările de rachete balistice, inclusiv intercontinentale, este pe cale să rupă moratoriul asupra testelor nucleare.

Începând cu anul 2006, ONU a adoptat mai multe rezoluţii împotriva Coreei comuniste, care au vizat unsprezece bănci, firme de comerţ şi alte instituţii, cărora le-au fost îngheţate conturile. Ţării i-au fost interzise în principal importurile de tehnică nucleară.

Anul trecut, China şi Rusia s-au opus prin veto, în Consiliul de Securitate al ONU, unei rezoluţii a Statelor Unite care prevede impunerea unor noi sancţiuni Coreei de Nord din cauza unor tiruri de rachete balistice, care au provocat îngrijorare în mediul internațional.
 

Registration

Aici iti poti reseta parola