Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Americanii vor să crească limita de vârstă la 21 de ani pentru persoanele care pot cumpăra arme. Republicanii, ultimul obstacol
Caleidoscop

Americanii vor să crească limita de vârstă la 21 de ani pentru persoanele care pot cumpăra arme. Republicanii, ultimul obstacol

arme

Americanii vor să crească limita de vârstă la 21 de ani pentru persoanele care pot cumpăra arme. Republicanii, ultimul obstacol

Cel mai recent atac din Texas, în care și-au pierdut viața 19 copii și doi profesori, a provocat o adevărată dramă în societatea americană, fiind necesare o serie de schimbări în cadrul prevenirii violențelor cu arme de foc. Recent, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un proiect de lege care prevede creșterea la 21 de ani a vârstei de la care americanii pot cumpăra arme, cât și limitarea capacității încărcătoarelor. Cei care au propus acest proiect sunt aleșii democrați.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 223 de voturi pentru, inclusiv cinci din partea unor republicani, şi 204 împotrivă, în Camera Reprezentanților, însă este greu de crezut că acesta va trece inclusiv de Senat.

Camera reprezentanţilor va propune astăzi un nou proiect de lege privind regimul armelor, după cum afirmă liderul majorităţii, Steny Hoyer:

„Acest for nu trebuie să aştepte şi nu va mai aştepta să acţioneze”, a declart Hoyer.

„Red flag”, procedura prin care instanțele federale ar putea confisca de urgență armele unor persoane considerate periculoase

Se pare că astăzi va fi adus în discuție procedura „red flag” la nivelul instanţelor federale, prin care să le poată fi confiscate de urgenţă armele unor persoane considerate periculoase.

În dezbaterea de miercuri, aleşii republicani au pledat pentru măsuri de „întărire” a şcolilor, cum ar fi creşterea finanţării pentru securitate sau asigurarea de gărzi înarmate, unii dintre ei cerând ca „şcolile să nu mai fie prezentate ca ţinte uşoare”. Democraţii au respins acest argument invocând aparenta lipsă de acţiune din partea poliţiei în tragedia din Uvalde.

Mai multe personalități au reacționat în urma ultimelor violențe din Uvalde, printre care și celebrul actor Matthew McConaughey, născut în micul orășel care a fost victima tragediei din luna mai.

 În Statele Unite ale Americii, dreptul de a deține și purta arme de foc este protejat de al doilea amendament⁠ din Constituție.

Registration

Aici iti poti reseta parola