În acel moment, regimurile socialiste dețineau puterea pe o cincime din suprafața globului pământesc, cu o populație de 800 de milioane de oameni.
Menținerea unei relații prietenești și productive între Moscova și Beijing era crucială pentru supraviețuirea socialismului.
La sfârșitul lui 1949, Mao a călătorit la Moscova unde s-a întâlnit cu Stalin pentru prima oară. Recunoscând nevoia de unitate, Stalin și Mao au semnat un acord bilateral numit Tratatul Prieteniei, Alianței și Asistenței Reciproce.
Afișele de propagandă au făcut parte din mesajul transmis lumii despre relația strânsă dintre China Populară și Uniunea Sovietică.
Așa cum se vede din colecția de fotografii de mai jos, trebuia sugerat că cele două țări merg mână în mână, se îmbrățișează, se se sărută…
Afișele de propagandă sino-sovietice seamănă mai degrabă cu fotografiile de vacanță ale unui cuplu gay.
Cei care au creat aceste afișe nu au realizat cât erau de homoerotice. Cercetătorii consideră că nu există dovezi că artiștii care le-au creat au intenționat să transmită un mesaj homosexual prin aceste imagini, scrie Rare Historical Photos.
Cel mai probabil, au dorit doar să convingă opinia publică internațională cu privire la prietenia strânsă dintre cele două țări și popoare.
Din prea mult elan propagandistic, ei au exagerat, rezultând exemple precum cele de mai jos.