Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Adolf Hitler a fost rănit în urma unui atac cu gaz britanic: „Victoria ne va fi refuzată”
Articole online

Adolf Hitler a fost rănit în urma unui atac cu gaz britanic: „Victoria ne va fi refuzată”

soldati

Adolf Hitler a fost rănit în urma unui atac cu gaz britanic: „Victoria ne va fi refuzată”

Tânărul Hitler a fost recrutat pentru serviciul militar austriac, dar a fost refuzat din cauza lipsei de aptitudini; în timp ce locuia la München la începutul Primului Război Mondial, în vara anului 1914, a cerut și a primit permisiunea specială de a se înrola ca soldat german. Ca membru al Regimentului 16 de infanterie de rezervă bavarez, Hitler a călătorit în Franța în octombrie 1914. A avut parte de lupte grele în timpul primei bătălii de la Ypres, câștigând Crucea de Fier în luna decembrie a aceluiași an pentru că a târât un camarad rănit în siguranță.

Pe parcursul următorilor doi ani, Hitler a luat parte la unele dintre cele mai crâncene lupte din timpul războiului, inclusiv la Bătălia de la Neuve Chapelle, a doua bătălie de la Ypres și bătălia de pe Somme. La 7 octombrie 1916, în apropiere de Bapaume, Franța, Hitler a fost rănit la picior de explozia unui obuz. Trimis în refacere lângă Berlin, s-a întors în vechea sa unitate în februarie 1917. Potrivit unui camarad, Hans Mend, lui Hitler i-a fost dat să vorbească despre starea jalnică a moralului și a devotamentului față de cauză pe frontul intern din Germania:

„Stătea într-un colț al bucătăriei noastre, ținându-și capul între mâini, într-o contemplație profundă. Dintr-o dată sărea în picioare și, alergând entuziasmat, spunea că, în ciuda tunurilor noastre mari, victoria ne va fi refuzată, deoarece dușmanii invizibili ai poporului german reprezentau un pericol mai mare decât cele mai mari tunuri ale inamicului.”

Hitler a primit mai multe distincții pentru curaj în anul următor, inclusiv o Cruce de Fier clasa I pentru „curaj personal și merite generale” în august 1918 pentru că a capturat de unul singur un grup de soldați francezi ascunși într-o gaură de obuz în timpul ofensivei finale germane de pe Frontul de Vest. Cu toate acestea, rănirea din octombrie a pus capăt serviciului lui Hitler în Primul Război Mondial. El a aflat de capitularea germană în timp ce se recupera la Pasewalk. Înfuriat și frustrat de veste – „m-am clătinat și m-am împiedicat înapoi în salonul meu și mi-am îngropat capul dureros între pături și pernă” – Hitler a simțit că el și colegii săi soldați au fost trădați de poporul german. În 1941, Hitler, în calitate de Fuhrer, avea să dezvăluie măsura în care cariera sa și teribila sa moștenire au fost modelate de Primul Război Mondial, scriind că „am adus acasă cu mine experiențele mele de pe front; din ele mi-am construit comunitatea național-socialistă”.

Registration

Aici iti poti reseta parola