Evenimentul Istoric > Istoric Play > Adevărul despre relația miliardarului Țiriac cu Securitatea
Istoric Play

Adevărul despre relația miliardarului Țiriac cu Securitatea

Miliardarul Ion Țiriac a fost unul din copiii răsfățați ai comunismului. Dar asta a însemnat o atenție specială din partea Securității.

Ion Țiriac (82 de ani) s-a născut la Brașov înaintea instaurării comunismului în România.

Extrem de cunoscut înainte de 1989 pentru cuplul pe care-l forma pe terenul de tenis cu Ilie Năstase, Ion Țiriac este unul din modele românilor.

La un moment dat s-a vehiculat intens ipoteza ca acesta să devină candidat la președinția României.

Potrivit surselor consultate de autorii articolului din Evenimentul Istoric, „în 1989, Ion Țiriac avea gradul de locotenent-colonel în cadrul Ministerului de Interne, dar acest lucru nu a putut fi confirmat oficial. De altfel, cariera militară a lui Ion Țiriac avea să fie legată de Ministerul de Interne mult timp”.

De ce dorea Securitatea română să țină sub observație un personaj atipic pentru acele vremuri nu este greu de explicat. Ion Țiriac reprezenta, alături de Ilie Năstase și Nadia Comăneci, unul din produsele de succes ale Republicii Socialiste România.

Un „produs” care era tratat cu multă atenție, având mult mai multă libertate de mișcare decât un cetățean obișnuit, dar care beneficia și de o supraveghere specială.

În materialul video alăturat puteți afla ce conține dosarul de la Securitate al lui Ion Țiriac. 
 

Registration

Aici iti poti reseta parola