Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Adaptarea TV a „Das Boot” continuă de unde a rămas filmul original
Articole online

Adaptarea TV a „Das Boot” continuă de unde a rămas filmul original

Das Boot

Dacă v-a plăcut filmul din 1981, Das Boot, atunci o să vă placă faptul că există un serial TV apărut recent.

Adaptarea TV a „Das Boot” continuă de unde a rămas filmul original

Produs de Bavaria Fiction pentru Sky One, acesta nu încearcă să recreeze intriga filmului sau cartea pe care s-a bazat originalul. Mai degrabă, se desparte în propria narațiune, prezentând Bătălia Atlanticului, evenimentele din Franța ocupată de germani și condițiile din întreaga Europă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Crearea propriei povești

La aproape 35 de ani de la lansarea filmului Das Boot, s-a anunțat că un serial TV cu același nume va servi drept adaptare a secvenței. Regizat de Andreas Prochaska, acesta este organizat în opt părți (sau sezoane), dintre care trei au fost deja lansate.

Prochaska a declarat că unul dintre cele mai importante lucruri pe care serialul trebuie să le mențină este poziția originală anti-război a filmului, el având grijă deosebită să „exploreze tema perenă a ceea ce războiul face oamenilor”. Alternativ, el a explicat cum, în mod realist, serialul nu ar putea fi sustenabil în limitele „concentrării neobosite a filmului original asupra echipajului unui submarin„.

Drept urmare, adaptarea TV a Das Boot începe la sfârșitul anului 1942, la nouă luni după film. Evenimentele din serial au loc „după ce Aliații au descifrat codul Enigma al armatei germane și pot urmări mișcările flotelor de submarine ale acestora”. Astfel, serialul se deschide pentru a explora impactul acestui lucru asupra membrilor echipajului submarinelor, a familiilor lor și a evenimentelor ulterioare care au avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Fiecare sezon al serialului Das Boot se concentrează pe propriul subiect

Primul sezon al adaptării televizate a Das Boot a rupt imediat cadrul submarinului german, prezentând viața la bordul U-612, precum și Rezistența franceză din La Rochelle, Franța. Prin stabilirea acestui ton încă de la început, publicul recunoaște că acesta nu este un remake al filmului, ci, în schimb, va oferi mai multe puncte de vedere ale celor implicați în cel de-al Doilea Război Mondial.

Următoarele două sezoane au loc începând cu 1943, concentrându-se pe schimbul de căpitani ai navei U-612, precum și pe impactul conflictului în zone precum Portugalia și Kiel, Germania. Mult-așteptatul al patrulea sezon se va concentra pe războiul naval care va ajunge la un punct culminant în Mediterana, în timp ce rezistența în cadrul armatei germane continuă să crească.

Serialul TV Das Boot păstrează unele elemente din film

Serialul Das Boot rămâne fidel filmului și în alte moduri mai puțin evidente, pe care doar un ochi antrenat le-ar putea recunoaște. În film, U-96 este un submarin de tip VIIC. Cel prezentat în serial păstrează această categorie, folosind o replică a USS S-33 din controversatul film din 2000, U-571, și modificându-l puternic pentru a-l transforma în U-612.

Fanii filmului își pot aminti emblema de pește-spadă care a fost pictată pe U-96. Această caracteristică continuă în cadrul serialului. Fiecare U-boat prezentat poate fi văzut purtând propriile embleme, în funcție de căpitanul și echipajul care operează navele. Printre acestea se numără un schelet, un șoim, un șobolan și o vulpe.

Fanii par să iubească adaptarea TV a Das Boot

Deloc surprinzător, serialul TV Das Boot a avut o performanță extraordinară. Acest lucru are sens, deoarece filmul din 1981 a fost foarte bine primit de publicul din întreaga lume. A obținut șase nominalizări la premiile Oscar, iar serialul în sine a obținut la rândul său mai multe nominalizări, câștigând multe.

Cifrele din primul sezon au fost suficient de grăitoare pentru a sugera că, nu numai că serialul va avea succes, dar și că sezoanele următoare vor fi așteptate de public. Numai pe Sky Deutschland, 1,44 milioane de telespectatori au urmărit serialul.

În plus, alți 2,8 milioane de telespectatori europeni au fost înregistrați ca vizionând Das Boot pe platforme diferite, în timp ce în Statele Unite au fost înregistrați 1,13 telespectatori liniari și 1,89 milioane de telespectatori la cerere.

Registration

Aici iti poti reseta parola