Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Acuzații în politica americană cu privire la o posibilă diminuare a ajutorului oferit Ucrainei dacă republicanii vor obține majoritatea în Camera Reprezentanților
Articole online

Acuzații în politica americană cu privire la o posibilă diminuare a ajutorului oferit Ucrainei dacă republicanii vor obține majoritatea în Camera Reprezentanților

politician

Acuzații în politica americană cu privire la o posibilă diminuare a ajutorului oferit Ucrainei dacă republicanii vor obține majoritatea în Camera Reprezentanților

McCarthy, care ar putea deveni președintele Camerei dacă republicanii vor prelua conducerea, și-a exprimat scepticismul cu privire la valoarea ajutorului pe care ar fi dispuși să îl trimită Ucrainei.

„Cred că oamenii vor sta în recesiune și nu vor scrie un cec în alb pentru Ucraina”, a declarat McCarthy pentru Punchbowl News.

„Pur și simplu nu o vor face”, a spus el. „Nu este un cec în alb gratuit”.

Unii au văzut comentariile ca pe un semn că sprijinul bipartizan larg pentru ajutorarea Ucrainei ar putea să se diminueze. McCarthy și-a apărat comentariul miercuri la CNBC, spunând că „nu ați vrea un control și un echilibru în Congres?”.

Kinzinger a discutat miercuri la CNN despre comentariile lui McCarthy, remarcând sprijinul bipartizan:

„Poate că în mintea lui chiar a crezut că tot ceea ce spunea este: „Hei, vrem să avem o anumită supraveghere în această chestiune””, a spus Kinzinger, dar a adăugat că oamenii din mass-media de stat din Rusia „vor vorbi despre asta în mod constant”.

„Oferiți ajutor și confort inamicului în mod intenționat sau nu”, a continuat el. „Există o mulțime de oameni, sincer în lume, care sunt îngrijorați de ceea ce ar putea face o majoritate republicană.”

Kinzinger a declarat că a crezut că ideile lui McCarthy au fost menite să atragă membrii extremiști ai Partidului Republican.

Un reprezentant al lui McCarthy nu a răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

De când Rusia și-a lansat invazia în februarie, SUA au trimis Ucrainei ajutoare militare, economice și umanitare în valoare de peste 60 de miliarde de dolari.

Registration

Aici iti poti reseta parola