Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Actul criminal al familiei Goebbels. Cei șase copii au fost omorâți de mama lor
Articole online

Actul criminal al familiei Goebbels. Cei șase copii au fost omorâți de mama lor

Alături de Hitler

Magda s-a alăturat partidului nazist în septembrie 1930, moment în care l-a cunoscut pe Joseph Goebbels. În același an, între cei doi a început o poveste de dragoste, căsătorindu-se doar un an mai târziu, pe 19 decembrie 1931.

De-a lungul anilor, familia Goebbels s-a apropiat de Hitler, Magda ajungând să joace un rol important în viața lui Hitler. Mulți istorici o consideră “soția Diavolului”. În 1936, când Joseph Goebbels a început o aventură cu o actriță cehă, relația sa cu Magda a început să se răcească, moment în care Hitler a intervenit pentru a pune capăt aventurii lui Joseph.

Copiii familiei Goebbels au apărut în multe filme de propagandă și articole de ziare în anii 1940. În aceste filme, copiii se jucau și făceau lucruri obișnuite, cum ar fi să-și ajute mama în bucătărie. Scopul filmelor a fost de a arăta viața unei familii germane.

Când armata sovietică a ajuns la Berlin, familia Goebbels s-a mutat în buncărul lui Hitler, cu toate că acesta le spusese să plece din Berlin, însă amândoi au refuzat. Magda a fost urmată de gândul că atunci când forțele aliate îi vor prinde, se vor răzbuna pentru ceea ce făcuseră naziștii, motiv care a făcut-o să decidă că își va lua viața înainte de a fi arestată.

Decizia radicală din buncăr

De asemenea, Magda considera că familia ei nu va putea avea o viață normală în Germania ocupată, motiv pentru care a decis împreună cu soțul ei să își otrăvească copiii. În ultima noapte înainte de a fi finalizat al Doilea Război Mondial, Magda le-a dat copiilor morfină înainte de culcare. După ce au fost sedați, Magda i-a otrăvit zdrobindu-le pastile de cianură între dinți.

Cel mai mic copil avea doar patru ani și cea mai mare avea 12 ani, care a fost descoperită cu urme în jurul gâtului, deoarece refuzase să ia morfina pe care mama ei i-a dat-o. După ce Magda și-a ucis copiii, a decis să se sinucidă. Joseph a împușcat-o mai întâi pe soție, apoi și-a pus și el capăt zilelor.

Oamenii din buncăr au fost surprinși de acțiunea la care a recurs Magda, mai ales că toți cei din buncăr îi îndemnaseră să-și ia copiii și să plece din Berlin. Doar fiul cel mare al Magdei, din căsnicia anterioară, a rămas în viață. Acesta a fost prizonieri de război în Africa de Nord în momentul în care mama sa a murit.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola