Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Acest război hibrid va dura mult timp”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului avertizează Occidentul în legătură cu intențiile Rusiei
Articole online

„Acest război hibrid va dura mult timp”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului avertizează Occidentul în legătură cu intențiile Rusiei

război

„Acest război hibrid va dura mult timp”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului avertizează Occidentul în legătură cu intențiile Rusiei

La peste un an deja de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, tensiunile nu scad între Rusia şi Occident. Pe măsură ce trec săptămânile de când durează acest război, sancţiunile Occidentului faţă de Rusia cresc considerabil pentru a constrânge și mai mult țara agresoare şi a spera la o retragere a trupelor ruse din Ucraina.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat recent că „războiul hibrid” lansat de Occident contra Rusiei va dura multă vreme.

„Dacă vorbim despre război în sens larg, confruntarea cu ţările neprietene, ostile, despre acest război hibrid (…), atunci asta va dura mult timp”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului i-a îndemnat de asemenea pe ruşi să fie uniţi în spatele preşedintelui rus, Vladimir Putin. Această declaraţie a lui Peskov şi ultimele declaraţii ale preşedintelui rus au fost analizate de politologul Maxim Trudoliubov pentru cotidianul „The Guardian”. Potrivit lui, Vladimir Putin pregăteşte Rusia pentru un „război etern” cu Occidentul, în vreme ce invazia din Ucraina se împotmoleşte.

Arme nucleare în Belarus

Răspândirea vectorilor de livrare a armelor nucleare tactice în spațiile din Belarus pare inutilă, deoarece Rusia are o capacitate mare de a lansa, din propriile sale spații și cu mijloacele sale, arme nucleare tactice peste Ucraina.

Deși scenariul operațional pare să încetinească, luptele acerbe continuă cu focare principale (de la nord la sud) în Kupiansk, Kreminna, Bahmut și recent în Avdivka. Ambele părți sunt conștiente de intenția de a-și eficientiza operațiunile, declanșând ofensiva respectivă.

Scopul trupelor ruse ar viza să pună mâna pe cei aproximativ 13.000 km2 pe care încă nu îi controlează în regiunea Donețk. Aceasta este regiunea cel mai probabil de cucerit dintre cele ucrainene, progresând pe direcția Zaporijjia-Orehov-Tokma-Berdiansk, urmând probabil să împartă în două fâșia de pământ care leagă Donbasul de Peninsula Crimeea. Această ipoteză ar da sens lucrărilor de fortificație rusești de-a lungul celor 156 km ai frontului Vasilivka-Orehov-Vuhledar. E bine că, totuși, nici unul, nici celălalt nu au suficientă putere pentru a dezlănțui aceste ofensive.

Registration

Aici iti poti reseta parola