Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > A supraviețuit Hitler celui de-Al Doilea Război Mondial? CIA a luat ipoteza în considerare
Articole online

A supraviețuit Hitler celui de-Al Doilea Război Mondial? CIA a luat ipoteza în considerare

Un raport al CIA din anii 1950 a sugerat că Hitler a supraviețuit celui de-Al Doilea Război Mondial și a trăit în Argentina.

Teoriile conspirației au înflorit ani de zile susținând că înalții oficiali nazisști au fugit în America de Sud.

Aceste teorii l-au plasat pe Hitler în Argentina, nu în Columbia și s-a presupus că ar fi puternic deghizat. Serviciul secret al Statelor Unite a emis în 1944 imagini despre cum ar putea încerca să se deghizeze.

Povestea rușilor

Sovieticii și apoi Federația Rusă au pretins ani la rând că dețin câteva rămășițe ale lui Hitler, deși cadavrul lui și al Evei Braun au fost incinerate în grabă.

Totuși, Moscova susține că au recuperat rămășițe parțiale. Dar rușii au fost jenați în 2009, când unui om de știință american i s-a permis să examineze craniul timp de o oră, susținând că este cu siguranță al unei femei, nu bărbat, în vârstă de 20 până la 40 de ani, nu 56, cât avea Hitler în 1945. FSB rus a negat cu înverșunare această concluzie a lui Nick Bellantoni de la Universitatea din Connecticut.

„Povestea sovietică despre tratarea lor la scurt timp [după sinucideri] este plină de inconsecvențe”, susține un oficial Apărării.

Se pare că atât URSS, cât și SUA au luat în serios că nu era mort. A fost Vestul Sălbatic când a căzut Berlinul. Unii naziști în vârstă au luat nume false și au supraviețuit ca soldați obișnuiți neobservați în lagărele sovietice, unii s-au zvonit că ar fi îmbrăcat cadavre cu aspect similar în uniforme, unii au folosit rețelele de exfiltrare preexistente pentru a fugi.

Există fotografii cu Hitler avansat de vârstă, publicate de serviciile secrete americane.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola