Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > A fost fiul lui Nikita Hrușciov ucis de Stalin în cel de-al Doilea Război Mondial?
Articole online

A fost fiul lui Nikita Hrușciov ucis de Stalin în cel de-al Doilea Război Mondial?

Leonid Hrușciov

A fost fiul lui Nikita Hrușciov ucis de Stalin în cel de-al Doilea Război Mondial?

La 11 martie 1943, Hrușciov și avionul său Yakovlev Yak-7 au dispărut. Nici aeronava, nici corpul său nu au fost găsite vreodată, ceea ce a dus la speculații pe scară largă cu privire la moartea sa și la loialitatea față de Uniunea Sovietică.

Începutul carierei lui Leonid Hrușciov în Forțele Aeriene Sovietice

Leonid Hrușciov s-a alăturat Forțelor Aeriene Sovietice în 1935. La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a alăturat Regimentului 134 Aviație de Bombardiere, Divizia 46 Aviație, staționat în afara orașului Andreapol, regiunea Kalinin. În primele luni ale conflictului, pilotul a zburat în misiuni de luptă în cadrul acțiunii sovietice din Finlanda și s-a oferit voluntar să rămână pe front după Războiul de iarnă.

La 26 iulie 1941, avionul lui Hrușciov a fost atacat de avioane de vânătoare germane, ceea ce a dus la o aterizare forțată în urma căreia pilotul și-a rupt piciorul. În timp ce s-a recuperat, a fost nevoit să stea degeaba și să aștepte ca rana să se vindece complet.

În această perioadă, Hrușciov ar fi ucis din greșeală și un ofițer de marină beat. A fost judecat de curtea marțială, dar i s-a permis să se întoarcă în serviciu. Această poveste ar fi apărut mai târziu în speculațiile legate de dispariția sa.

Dispariția în timpul unei lupte aeriene

La 11 martie 1943, Leonid Hrușciov și camaradul său, locotenentul superior V. Zamorin, au intrat într-o luptă împotriva a două Focke-Wulf Fw 190 germane. În timpul acestei confruntări aeriene, pilotul a dispărut, nefiind localizat nici avionul, nici corpul său.

După bătălie, Zamorin ar fi scris trei relatări ale evenimentului, toate fiind diferite. În prima, el a spus că Hrușciov l-a salvat punându-și avionul între Fw 190 și Zamorin. În cea de-a doua, se spune că pilotul dispărut s-ar fi luptat cu comenzile și nu și-a mai revenit după o scufundare. În al treilea se povestește că Zamorin i-a pierdut urma lui Hrușciov, care a dispărut pur și simplu.

Ani mai târziu, după moartea lui Nikita Hrușciov, Zamorin și-a retras declarațiile, spunând că a falsificat unele dintre evenimentele din 11 martie. Într-o scrisoare adresată Biroului Politic, el a declarat că, atunci când unul dintre avioanele Fw 190 i-a atacat avionul, Hrușciov s-a pus între ei. Suportând tirul avionului de vânătoare german, aeronava pilotului a explodat și s-a dezintegrat înainte de a atinge solul.

Acest lucru explică de ce nu au fost găsite nici corpul lui Hrușciov, nici avionul său. De asemenea, a părut să confirme ceea ce mulți au spus de la început, că pilotul a murit ca un erou, demn de onoarea postumă a Ordinului Războiului Patriotic, clasa I. Cu toate acestea, nimic nu a putut opri speculațiile și poveștile.

Speculații cu privire la dispariția lui Leonid Hrușciov

În urma dispariției lui Leonid Hrușciov, s-au spus povești pentru a explica ce s-a întâmplat, multe dintre ele punându-l într-o lumină negativă pe tatăl său. Cea mai cunoscută susținea că pilotul a dezertat în Germania, fie prin prăbușirea intenționată a avionului său, fie zburând spre un aerodrom german.

Ca parte a acestei povești, Hrușciov a fost capturat la sfârșitul războiului de către forțele sovietice și, fiind considerat trădător, a fost executat la ordinul lui Iosif Stalin. Povestea continuă cu tatăl său căzând în genunchi și implorându-l pe Stalin să cruțe viața fiului său.

În ciuda rugăminților sale, Stalin a mers mai departe cu execuția, ucigându-l pe Hrușciov.

Ce s-a întâmplat cu adevărat cu Leonid Hrușciov? Răspunsul este, cel mai probabil, că a fost ucis în timpul luptei din 11 martie 1943. 

Registration

Aici iti poti reseta parola