Evenimentul Istoric > Articole online > 14 și 16 iunie 1990 – Ambele cuvântări ale lui Iliescu către mineri
Articole online

14 și 16 iunie 1990 – Ambele cuvântări ale lui Iliescu către mineri

Ambele cuvântări ale lui Iliescu către mineri, acum 30 de ani, de dinainte și de după măcelul din Capitală: „Vreau să vă mulțumesc pentru acest act de înaltă solidaritate pe care l-ați demonstrat în aceste zile”.

Dumneavoastră să fiţi, dumneavoastră să fiţi paznicii, în conlucrare cu forţele de ordine, a acestui punct central din capitală. (urale ).

Vă mulţumim foarte mult, vă rugăm să faceţi totul pentru a elimina excesele, pentru a elimina, ăăă, actele sângeroase, şi dumneavoastră să asiguraţi paza necesară împotriva tuturor elementelor extremiste care şi-ar mai face apariţia în această zonă. (urale prelungite)

Vă mulţumim foarte mult, tuturor! Drum bun şi cu bine! Succes!” (urale prelungite)

Cuvântarea lui Ion Iliescu din 16 iunie 1990,

după măcelul din Capitală, susținută la Romexpo, unde fuseseră adunați minerii:

„Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut în aceste zile, în general pentru toată atitudinea dumneavoastră de înaltă conștiință civică.

Deci, vă mulțumesc încă o dată tuturor pentru ceea ce ați demonstrat și în aceste zile: că sunteți o forță puternică, cu o înaltă disciplină civică, muncitorească, oameni de nădejde și la bine, dar mai ales la greu. Și de asta dată ați demonstrat cât de importantă este solidaritatea muncitorească.

Cu un sentiment deosebit de conștiință civică, patriotică ați simțit momentul dificil și cu o dăruire exemplară v-ați arătat gata să fiți solidari cu puterea nouă.

Exemplul dumneavoastra a fost plin de îmbărbătare pentru toți cei de bine, care doresc progresul societății românești.

Vreau să vă mulțumesc deci pentru acest act de înaltă solidaritate pe care l-ați demonstrat în aceste zile”.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola