Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Zoro terorizează locatarii de pe strada Buzești nr. 4 din București în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
Articole online

Zoro terorizează locatarii de pe strada Buzești nr. 4 din București în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Ca urmare a reclamației introduse de colonel magistrat Virgil Gheorghe, s-au pornit cercetări contra soților Petre și Ella Florescu, de meserie scamator, respectiv ghicitoare, ambii domiciliați în strada Buzești nr. 4 din București.

Subsemnata Duțu Adelina, domiciliată în București, Calea Griviței nr. 82, unde stau provizoriu fiind sinistrată, declar următoarele:

Cunos pe numitul Florescu zis Zoro, care practică ghicitul și sub aceasta maschează prostituția clandestină.

Susnumitul plasează pe nevastă-sa la bărbați și aduce fete cărora le înlesnește întâlniri sus în pod într-o camera a d-nei Novac, proprităreasa.

Când am venit de la Ploiești, numitul s-a dezbrăcat de pantaloni și a început să mă insulte și pe mine și pe sora d-nei Novac, arătându-ne părțile rușionoase ale corpului său.

Cerem să se facă tot posibilul ca să fie scos de acolo deoarece suntem noi multe femei, soții de funcționari și nu putem trăi în astfel de mediu.

Concluzia reporterului care publica cazul în Gazeta Municipală din 4 februarie 1945:

Că Zoro a luat pe nu știu în brațe e inutil să mai arătăm. Întrebat fiind de toate cele afirmate de martori, Petre Florescu a negat.

La drept vorbind nici nu se poate aaștepta altceva de la un asemenea om (…)

Și odată cu reformarea întregului sistem de supraveghere și ocrotire a prostituției să se ia măsuri și pentru stârpirea focarelor de infecție morală care se găsesc în Capitală având ca paravane birourile de ghicit și de masat fără baie.

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola