Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Zoro terorizează locatarii de pe strada Buzești nr. 4 din București în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
Articole online

Zoro terorizează locatarii de pe strada Buzești nr. 4 din București în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Ca urmare a reclamației introduse de colonel magistrat Virgil Gheorghe, s-au pornit cercetări contra soților Petre și Ella Florescu, de meserie scamator, respectiv ghicitoare, ambii domiciliați în strada Buzești nr. 4 din București.

Rezultatul final al anchetei a fost Rechizitoriul nr. 7474 din 18 ianuarie 1945 al Parchetului prin care cei doi soți legitimi au fost trimiși în judecata Tribunalului pentru practicarea prostituției clandestine și a ghicitului.

Despre ce putea fi vorba se înțelege din mărturiile aflate la dosar, pe care le reproducem.

Iată, bunăoară, ce declara d-na Eugenia Novac, proprietara apartamentului în care locuiau cei doi, scamatorul și ghicitoarea:

Am dat cu chirie una camera mobilată d-nei Ella Florescu împreună cu doi copii și bărbatul său Florescu Petre, pe care la început nu voia să-l primească cu dânsa, deoarece spunea că sunt certați și voiește să divorțeze de dânsul.

D-na Ella Florescu pusese un afiș afară la poartă că se ocupă cu masajul și cu ghicitul în cărți, dar această ocupație ascundea că practică prostituția clandestine. Primea în camera numai bărbați.

Când venea cineva, copiii și bărbatul ieșeau afară pe scară și rămânea dânsa cu persoana în cameră.

Au produs multe neplăceri atât mie cât și d-lor Niculae Ionescu, Ioan Dumitrescu, tot de la aceeași adresă.

D-na Florescu a intrat la mine în camera și m-a bătut. Acest caz l-a văzut și d. Dumitrescu.

Suferind această mizerie din partea d-nei Ella Florescu, a doua zi m-am otrăvit luând 12 pastile de somnalin, după care am fost internată în spital, stând o săptămână.

Martor că d-na Ella Florescu se ocupă cu prostituția clandestină mai am pe d-ra Creangă Maria din strada Dumitru Zosima Nr. 2.

Un alt martor, om bătrân cu frică înaintea celor sfinte, declară următoarele:

Subsemnatul Nicolae Ionescu, de ani 72, de profesiune pensionar CFR, domiciliat în București, strada Buzești nr.4, declar:

Am auzit cum Florescu a bătut pe d-na Eugenia Novac într-o zi de trei ori.

Am văzut-o pe d-na Eugenia Novac cum a ieșit din casă țipând din cauza lui Florescu care a bătut-o.

În mod obișnuit, Florescu terorizează toți chiriașii, în special pe d-na Eugenia Novac, care este veșnic amenințată atât de Florescu cât și de soția acestuia, anume Ella.

Din cauza lui Florescu s-a otrăvit Eugenia Novac.

În mod permanent, Florescu amenință pe toată lumea cu bărbații care într-adevăr vin zilnic la ei și stau noaptea de chefuri cu nevasta lui Florescu cât și cu încă două femei, una blondă și alta șatenă, pe care le aduce.

În timpul nopții Florescu doarme într-o mașină autobuz ce se află adusă de bărbați în gangul imobilului.

El aduce și pe cele două fetițe ce le are, ca astfel soția sa să fie nestingherită în casă cu clienții.

Cu ghicitul se ocupă soția lui Florescu, iar în poartă există o firmă intitulată „Zoro”.

Menționez că Florescu a mai bătut pe o doamnă al cărui nume nu-l cunosc, ce o lăsase d-na Novac în casă în timp ce ea se dudese la soțul ei să reclame cazul cu bătaia.

În fine, o altă mărturie:

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola