Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zid de 186 de kilometri pentru a stăvili avalanșa imigranților ilegali în Europa
Articole online

Zid de 186 de kilometri pentru a stăvili avalanșa imigranților ilegali în Europa

Polonia închide ruta nordică a imigrației

Polonia a anunțat că va construi un zid de 186 de kilometri de-a lungul graniței cu Belarus, pentru a împiedica miile de imigranții ilegali care încearcă să ajungă în Occident

Vestea a fost dată de comandantul șef adjunct, brigadierul Wioleta Gorzkowska. Ministerul polonez de Interne a confirmat informația pe Twitter. „Constructia barierei va fi realizata pe 186 km și va fi împărțită în 4 secțiuni – pentru a scurta cît mai mult timpul de construcție și pentru a efectua lucrări de construcție in paralel”.

Câteva sute de imigranți așteaptă încă la graniță

Anul trecut, mii de migranți s-au adunat la granița poloneză cu Belarus, forțînd serviciile de securitate poloneze să desfășoare forțe în regiune. Pe măsură ce tensiunile au crescut, imigranții au fost forțați să se întoarcă în Belarus cu ajutorul tunurilor de apă. Forțele poloneze au folosit, de asemenea, cu spray-uri cu piper.
Condițiile meteo dure de la fața locului au făcut grupurile internaționale de drepturi să protesteze.
Autoritățile din Belarus au oferit cazare de urgență pentru imigranții care pretindeau că se îndreptau spre Germania și nu spre Polonia.
Câteva sute de migranți irakieni au părăsit deja Belarusul cu avioanele puse la dispoziție de guvernul irakian. Și mai mulți au acceptat să se întoarcă acasă cu ajutorul Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU.

În ciuda mai multor încercări eșuate de lua cu asalt frontiera , mulți imigranți mai așteaptă și acum în zona de graniță sperînd că li se va permite să intre.
Din 8 noiembrie, un grup mare de migranți, în mare parte kurzi irakieni, e blocat în Belarus la un punct de trecere a frontierei cu Polonia. Imigranții spun că fug de războaie și de starea de insecuritate din țările lor și vor să ajungă în Germania sau în alte țări din Europa de Vest.

„Nu vreau să rămân în Irak pentru că viața acolo este dificilă, chiar și viața noastră este periculoasă. Viața noastră acolo nu este în siguranță, așa cum vedeți despre ISIS și orice altceva”. a declarat un imigrant pe nume Ahmed Rebaz reporterilor de la AP News.
Alți aproximativ 600 de migranți, potrivit Crucii Roșii din Belarus, locuiesc la centrul logistic Bruzgi de la sfârșitul lunii decembrie.

Războiul declarațiilor între Belarus și UE

UE l-a acuzat pe președintele belarus Alexander Lukașenko că a purtat un „atac hibrid” împotriva blocului.
Oficialii europeni au susținut că președintele contestat al Belarusului a atras mii de migranți în Belarus cu promisiunea că-i va ajuta să ajungă în Occident. Scopul său era, însă, să-i folosească pentru a-i folosi pentru a destabiliza UE ca răzbunare pentru sancțiunile impuse guvernului său autoritar. Belarusul a negat că ar fi orchestrat această criză.

Polonia a adoptat o atitudine dură împotriva intrării ilegale a imigranților, consolidând granița și împingându-i pe cei care încearcau să o treacă înapoi în Belarus.
Măsurile luate de polonezi au fost salutate de alte state UE, care doresc să oprească un alt val de migrație, dar a fost aspru criticată și de grupările pentru drepturile omului, scrie Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola