Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski le spune oficialilor să nu mai ofere informații presei despre tacticile Ucrainei după ce atacul din Crimeea a anihilat avioanele rusești
Articole online

Zelenski le spune oficialilor să nu mai ofere informații presei despre tacticile Ucrainei după ce atacul din Crimeea a anihilat avioanele rusești

zelenski

Zelenski le spune oficialilor să nu mai ofere informații presei despre tacticile Ucrainei după ce atacul din Crimeea a anihilat avioanele rusești

În timpul discursului său, Zelenski a declarat că este „sincer iresponsabil” să ofere detalii despre operațiunile militare presei.

Reproșul a venit după ce mai mulți oficiali ucraineni anonimi au vorbit cu agențiile de presă despre o lovitură surpriză în Crimeea ocupată de Rusia.

Nu mai puțin de 13 avioane de luptă rusești au fost distruse la baza aeriană navală Saki, într-o lovitură care a evidențiat lacune majore în sistemele de apărare aeriană ale Rusiei.

Ucraina nu a revendicat în mod oficial atacul, în timp ce Rusia a minimalizat pagubele și a încercat să le atribuie unei explozii accidentale.

Cu toate acestea, rapoarte din publicații precum The Washington Post, Politico și The New York Times au citat oficiali ucraineni anonimi care au declarat că Ucraina a efectuat într-adevăr atacul.

La scurt timp după aceea, fotografii aeriene realizate de companii de imagini prin satelit au arătat pagube în mai multe locuri, confirmând pagubele mari și infirmând explicația Rusiei.

În discursul de joi, Zelenski a declarat că persoanele care oferă astfel de informații sunt mai interesate de glorie decât de victorie.

„Regula generală este simplă: războiul nu este cu siguranță momentul pentru vanitate și declarații zgomotoase. Cu cât oferiți mai puține detalii concrete despre planurile noastre de apărare, cu atât mai bine va fi pentru punerea în aplicare a acestor planuri de apărare”, a spus el.

„Cei care doresc să vadă Ucraina câștigând războiul, mai degrabă decât să provoace titluri mari, ar trebui să se simtă responsabili pentru fiecare cuvânt pe care îl spuneți despre pregătirea statului nostru pentru apărare sau contraofensivă”, a spus el.

Registration

Aici iti poti reseta parola