Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia l-a trimis pe Steven Seagal în Ucraina ocupată pentru a răspândi propagandă, parte a rolului său de purtător de cuvânt al Kremlinului
Articole online

Rusia l-a trimis pe Steven Seagal în Ucraina ocupată pentru a răspândi propagandă, parte a rolului său de purtător de cuvânt al Kremlinului

steven segal

Rusia l-a trimis pe Steven Seagal în Ucraina ocupată pentru a răspândi propagandă, parte a rolului său de purtător de cuvânt al Kremlinului

Imaginile difuzate de mass-media de stat rusești îl arată pe actor în ruinele unei clădiri identificate ca fiind închisoarea Olenivka din Donețk, unde la sfârșitul lunii iulie peste 50 de prizonieri de război ucraineni au fost uciși în circumstanțe controversate.

În timp ce Rusia acuză Ucraina că a lovit centrul cu artileria HIMARS furnizată de SUA, Ucraina a dat vina pe bombardamentele rusești – în ambele cazuri, o crimă de război.

Seagal a fost acolo pentru a promova partea rusă, în calitatea sa de reprezentant special al Ministerului rus de Externe, însărcinat cu relațiile dintre SUA și Rusia. Seagal, un admirator de lungă durată al Rusiei și al președintelui Vladimir Putin, a primit acest titlu în 2018.

„Aici a lovit HIMARS”, a declarat Seagal, potrivit TVZvezda.

El a continuat sugerând că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ordonat lovitura deoarece unul dintre soldați începuse să îl acuze de crime de război, a relatat postul de televiziune.

Pagubele de pe clădire „arată cu siguranță ca o rachetă”

Prezentatorul TV rus pro-Kremlin Vladimir Solovyov a afirmat, de asemenea, că Seagal a „examinat personal” fragmente de rachete HIMARS care ar fi fost găsite acolo.

„Dacă vă uitați la ardere și la alte detalii, bineînțeles că nu este o bombă”.

În ciuda faptului că lui Seagal i s-a permis accesul la fața locului, Comitetului Internațional al Crucii Roșii care încearcă să ajute victimele atacului nu i s-a permis încă să viziteze locul, potrivit The Moscow Times.

La 3 august, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anunțat că va lansa o anchetă, la cererea atât a Rusiei, cât și a Ucrainei, pentru a înțelege ce s-a întâmplat acolo.

În timp ce imaginile cu Seagal nu au fost autentificate în totalitate, o imagine BBC a site-ului publicată la scurt timp după ce a fost lovit este o potrivire vizuală apropiată cu locul în care a fost filmat Seagal. Publicația ucraineană The Odessa Journal a raportat, de asemenea, vizita.

Seagal, o figură pro-rusă de mult timp, filmează un documentar despre războiul din regiune, potrivit unei postări a lui Denis Pușilin, un lider separatist din regiunea Donețk care ajută Rusia să atace Ucraina.

Registration

Aici iti poti reseta parola