Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski îl acuză pe Vitali Klitschko că nu a fost „serios” în urma recentelor atacuri cu rachete ale Rusiei
Articole online

Zelenski îl acuză pe Vitali Klitschko că nu a fost „serios” în urma recentelor atacuri cu rachete ale Rusiei

Klitschko

Zelenski îl acuză pe Vitali Klitschko că nu a fost „serios” în urma recentelor atacuri cu rachete ale Rusiei

Războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei persistă din februarie. Rusia a suferit mai multe pierderi, controlând doar 17% din Ucraina, cel mai mic procent pe care l-a deținut din aprilie, potrivit The Washington Post, însă atacurile recente au lăsat țara în beznă, iar venirea iernii provoacă neliniște în rândul ucrainenilor și aliaților săi. 

„Astăzi, când toată lumea trebuie să lucreze împreună, încep niște dansuri politice”, a scris Klitschko, fost boxer din Hall of Fame, potrivit Al Jazeera. „La Kiev, facem tot ce putem pentru susținerea vieții capitalei, pentru confortul locuitorilor săi. În condiții dificile”.

În timp ce bombardamentele intense ale Rusiei au copleșit rețeaua de energie electrică a țării, ucrainenii se pregătesc pentru o iarnă grea și mortală.

Președintele Zelenski a declarat într-un discurs de vineri că Klitschko nu răspunde nevoilor oamenilor din Kiev.

„Din nefericire, autoritățile locale nu s-au descurcat bine în toate orașele. În special, există multe plângeri în Kiev… Ca să spunem direct, este nevoie de mai multă muncă”, a declarat Zelenski.

„Vă rog să fiți atenți. Locuitorii din Kiev au nevoie de mai multă protecție”, a adăugat el. ” Mă aștept la o muncă de calitate din partea primăriei”.

Replica lui Klitschko de duminică continuă:

„Nu vreau, mai ales în situația actuală, să intru în bătălii politice. Este ridicol”.

„Ca să spunem lucrurilor pe nume, nu este frumos. Nici pentru ucraineni, nici pentru partenerii noștri străini”, a declarat Klitschko, făcând o paralelă cu remarcile anterioare ale lui Zelenski.

Tensiunile dintre cei doi nu reprezintă o noutate. Klitschko nu l-a susținut pe Zelenski înainte de alegerea sa în 2019. În același an, Zelenski a încercat să îl înlăture pe Klitschko din funcția de primar.

Registration

Aici iti poti reseta parola