Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Atacurile cu rachete ale lui Putin taie curentul în Ucraina și Moldova
Articole online

Atacurile cu rachete ale lui Putin taie curentul în Ucraina și Moldova

razboi

Atacurile cu rachete ale lui Putin taie curentul în Ucraina și Moldova

În ultimele săptămâni, Moscova a vizat infrastructura energetică de bază și alte utilități în încercarea de a rupe moralul ucrainenilor înainte de iarnă. Pierderea de către ruși a orașului Kherson din sudul țării este cea mai recentă înfrângere care împinge acum Moscova să revină la atacurile criminale asupra țintelor civile.

Aceste atacuri au lovit puternic marți, adjunctul șefului biroului președintelui, Kyrylo Tymoshenko, scriind pe Telegram că situația energetică din întreaga Ucraină este „critică”.

Întreruperile de energie electrică s-au extins până în Moldova, ministrul infrastructurii, Andrei Spînu, afirmând într-o declarație că o linie electrică cheie a fost „deconectată”, ceea ce a dus la „întreruperi masive de energie electrică în întreaga țară”. Linia electrică „nu a fost deteriorată”, a adăugat Spinu.

Șeful de cabinet al președintelui ucrainean Zelenski, Andriy Yermak, a scris pe Twitter că Putin a lansat rachete ca răspuns la un discurs în care președintele s-a referit în mod expres la G20 ca fiind G19, negând legitimitatea locului Rusiei la masă.

„Rusia răspunde la discursul puternic al lui Zelenski la G20 cu un nou atac cu rachete”, a spus el.

Kievul se aștepta la o escaladare rusă în legătură cu reuniunea liderilor celor 20 de economii importante din lume. 7

Au fost raportate alerte aeriene în toate zonele țării, cu excepția Crimeii ocupate de Rusia.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că trei clădiri rezidențiale au fost lovite în capitală și că jumătate dintre locuitori au rămas fără curent electric. Primarii din Lviv, Kharkiv și Rivne au raportat întreruperi parțiale de energie electrică.

Victoria Voytsitska, un fost membru al parlamentului ucrainean, a scris pe Twitter că „80% din Lviv este fără căldură, apă, electricitate”.

Registration

Aici iti poti reseta parola