Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski continuă seria vizitelor diplomatice. Negocieri la Londra pentru un nou ajutor militar
Articole online

Zelenski continuă seria vizitelor diplomatice. Negocieri la Londra pentru un nou ajutor militar

Zelenski

Zelenski continuă seria vizitelor diplomatice. Negocieri la Londra pentru un nou ajutor militar

Ca parte a ultimei etape a unui turneu european în care Zelenski a avut întâlniri cu lideri din Berlin, Roma și Paris, el se va întâlni cu premierul britanic la reședința sa de la Chequers, în cursul zilei de luni, potrivit POLITICO.

Această avalanșă de vizite diplomatice are loc în timp ce Kievul încearcă să își consolideze sprijinul aliaților occidentali, înainte de o contraofensivă așteptată pe scară largă pentru a ajuta la eliberarea teritoriului ocupat de Rusia în estul Ucrainei. Atât Franța, cât și Berlinul s-au angajat la mai multe pachete de ajutor militar în timpul vizitelor lui Zelenski din weekend.

„Astăzi – Londra. Marea Britanie este un lider atunci când vine vorba de extinderea capacităților noastre la sol și în aer”, a scris Zelenski pe Twitter.

„Mă voi întâlni cu prietenul meu Rishi. Vom purta negocieri substanțiale față în față și în delegații”, a adăugat el.

Sunak va confirma luni furnizarea către Ucraina a sute de rachete de apărare aeriană și a altor sisteme aeriene fără echipaj, inclusiv drone de atac cu rază lungă de acțiune.

Orice ajutor suplimentar va urma anunțului făcut săptămâna trecută de secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, potrivit căruia rachetele Storm Shadow, care acordă Kievului capacitatea de a lovi ținte din Crimeea ocupată de Rusia, vor fi livrate Ucrainei.

„Acesta este un moment crucial în rezistența Ucrainei la un război teribil de agresiune pe care nu l-au ales și nici nu l-au provocat”, a declarat luni Sunak. „Acesta este motivul pentru care Marea Britanie susține sprijinul nostru pentru Ucraina – de la tancuri la instruire, de la muniție la vehicule blindate”.

Zelenski a vizitat Londra în februarie pentru prima dată de la izbucnirea conflictului de anul trecut. Președintele ucrainean a participat la o audiență cu regele Carol al III-lea și s-a adresat parlamentului britanic, întâlnindu-se totodată cu Sunak în Downing Street.

Registration

Aici iti poti reseta parola