Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Voi da afară din Turcia toți refugiații, promite rivalul lui Erdoğan
Articole online

Voi da afară din Turcia toți refugiații, promite rivalul lui Erdoğan

Turcia

Voi da afară din Turcia toți refugiații, promite rivalul lui Erdoğan

Liderul opoziției din Turcia s-a angajat să repatrieze milioane de refugiați în țările lor de origine, înăsprindu-și retorica înaintea unui tur de scrutin foarte disputat, care va avea loc săptămâna viitoare, potrivit POLITICO

Într-un discurs de joi, Kemal Kılıçdaroğlu a afirmat că rivalul său, președintele de lungă durată Recep Tayyip Erdoğan, a „permis în mod deliberat intrarea a zece milioane de refugiați în Turcia„, spunând că președintele în exercițiu a pus „cetățenia turcă la vânzare pentru a obține voturi importate”.

„Anunț aici: Voi trimite toți refugiații înapoi acasă odată ce voi fi ales președinte, punct”, a declarat el, potrivit presei turce.

Turcia găzduiește cel mai mare număr de refugiați din lume, fiind gazda a aproximativ patru milioane de persoane strămutate, multe dintre ele din Siria și alte țări arabe.

În 2016, în timp ce continentul se confrunta cu o criză tot mai mare a refugiaților, UE a semnat un acord cu Ankara „menit să oprească fluxul de migrație neregulamentară prin Turcia către Europa”. Țara a primit aproximativ 10 miliarde de euro în asistență umanitară pentru a-i ajuta să îi găzduiască pe cei care fug de conflictele din Orientul Mijlociu și Africa.

Kılıçdaroğlu îl va înfrunta pe Erdoğan într-un al doilea tur de scrutin tensionat la 28 mai, după ce niciunul dintre candidați nu a obținut peste 50% din voturi în primul tur de scrutin de la sfârșitul săptămânii trecute. În timp ce economistul liberal-democrat Kılıçdaroğlu, în vârstă de 74 de ani, a sperat să profite de furia tot mai mare față de modul în care guvernul a gestionat economia și de cutremurele care au provocat moartea a 50.000 de persoane în februarie, el s-a clasat pe locul al doilea, obținând mai puțin de 45 % față de 49 % pentru Erdoğan. El se confruntă acum cu o luptă dificilă pentru a-l răsturna pe Erdoğan în turul al doilea.

Kılıçdaroğlu s-a angajat anterior să întoarcă sirienii strămutați în țara lor de origine în termen de doi ani

Registration

Aici iti poti reseta parola