Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Vladimir Putin rămâne fără aliați în război! Anunțul venit recent din Coreea de Nord
Articole online

Vladimir Putin rămâne fără aliați în război! Anunțul venit recent din Coreea de Nord

Vladimir Putin

Vladimir Putin rămâne fără aliați în război! Anunțul venit recent din Coreea de Nord

În septembrie, ambasadorul Coreei de Nord a semnalat interesul de a trimite muncitori în construcții în teritoriile ocupate de Rusia, a relatat The Associated Press.

Aceste planuri s-au concretizat ulterior, deoarece oficialii nord-coreeni au recrutat aproximativ 800 până la 1.000 de muncitori, cu planuri de a-i trimite până la începutul lunii noiembrie.

Dar, în condițiile în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei se îndreaptă cu greu spre a 12-a lună, Coreea de Nord a amânat trimiterea de ajutoare pentru construcții în „zonele de pericol”, a declarat o sursă din Coreea de Nord pentru Daily NK.

„Acest lucru se datorează faptului că aveau de gând să grăbească muncitorii dacă Rusia ar fi încheiat rapid războiul și și-ar fi extins zonele eliberate, dar războiul nu merge atât de bine pe cât au crezut”, a declarat acesta pentru publicație.

Sursa a spus că el crede că muncitorii vor fi trimiși pe măsură ce războiul se va încheia, dar deocamdată „situația nu este suficient de bună acum pentru a-i trimite”.

„Cred că nici măcar țara noastră [Coreea de Nord] nu-și poate pune oamenii să alerge într-o zonă periculoasă pentru a câștiga bani, indiferent cât de importanți sunt banii”, a spus acesta.

Rămâne Putin fără sprijinul aliaților?

Sprijinul pentru războiul lui Vladimir Putin – de la cercul său intim până la unii dintre cei mai puternici aliați ai săi – s-a diminuat de la începutul invaziei, în februarie anul trecut.

Un miliardar rus aflat în contact cu oficiali de rang înalt a declarat pentru The Washington Post într-un raport din decembrie cum există „o frustrare uriașă în rândul oamenilor din jurul său”.

„Este clar că nu știe ce să facă”, a declarat acesta pentru The Post.

În timpul unei videoconferințe cu Putin în decembrie, Xi Jinping și-a reafirmat sprijinul pentru Rusia, dar a recunoscut „situația internațională complicată și destul de controversată”.

Fostul comandant suprem aliat al NATO, amiralul James Stavridis, a declarat pentru MSNBC în ianuarie că Putin „se zbate să câștige forță de muncă”, deoarece se estimează că Rusia a suferit aproximativ 100.000 de victime.

„Putin va accepta orice. Este un semn al cât de dificilă a devenit această luptă pentru el”, a declarat fostul comandant NATO.

Registration

Aici iti poti reseta parola