Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Violențe rasiale izbucnesc la bordul navelor marinei americane la 12 octombrie 1972
Articole online

Violențe rasiale izbucnesc la bordul navelor marinei americane la 12 octombrie 1972

portavion

Violențe rasiale izbucnesc la bordul navelor marinei americane la 12 octombrie 1972

Incidentul a izbucnit când un marinar de culoare a fost chemat pentru a fi interogat în legătură cu o altercație care a avut loc în timp ce marinarii au fost liberi în Golful Subic (în Filipine). Marinarul a refuzat să facă o declarație, iar el și prietenii săi au început o încăierare care s-a soldat cu rănirea a 60 de marinari în timpul luptei. În cele din urmă, 26 de bărbați, toți de culoare, au fost acuzați de agresiune și revoltă și li s-a ordonat să se prezinte în fața unei curți marțiale la San Diego.

Patru zile mai târziu, un grup de aproximativ 12 marinari de culoare de la bordul USS Hassayampa, un petrolier al flotei ancorat la Subic Bay, le-a spus ofițerilor navei că nu vor naviga cu nava atunci când aceasta va pleca pe mare. Grupul a cerut returnarea banilor care ar fi fost furați din portofelul unuia dintre ei. Conducerea navei nu a acționat suficient de repede pentru a dezamorsa situația și, mai târziu în acea zi, un grup de șapte marinari albi a fost atacat și bătut de grup. A fost nevoie de sosirea unui detașament de pușcași marini pentru a restabili ordinea. Șase marinari de culoare au fost acuzați de agresiune și revoltă.

Aceste incidente au indicat profunzimea problemelor rasiale din cadrul Marinei. Toate serviciile se confruntaseră anterior cu probleme similare, dar Marina a rămas în urma celorlalte în abordarea problemelor care au contribuit la tensiunile rasiale de pe portavionul Kitty Hawk și cel denumit Hassayampa. Amiralul Elmo R. Zumwalt Jr., șeful operațiunilor navale, a instituit noi programe de relații rasiale și a făcut schimbări semnificative în regulamentele navale pentru a aborda multe dintre problemele reale ridicate de marinarii de culoare cu privire la nedreptatea rasială din cadrul Marinei.

Registration

Aici iti poti reseta parola