Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Marina americană și-a desfășurat portavionul de 13 miliarde de dolari, care a fost atât comandat, cât și criticat de Trump
Articole online

Marina americană și-a desfășurat portavionul de 13 miliarde de dolari, care a fost atât comandat, cât și criticat de Trump

portavion

Marina americană și-a desfășurat portavionul de 13 miliarde de dolari, care a fost atât comandat, cât și criticat de Trump

După ani de întârzieri și eșecuri costisitoare care au însumat un preț de 13 miliarde de dolari, USS Gerald Ford a pornit în prima sa misiune, intrând în arena competitivă a navelor militare din țări precum Rusia și China.

Nava vine cu o serie de tehnologii noi, inclusiv catapulte electromagnetice care pot lansa avioane și lifturi avansate pentru arme care vor muta bombe și rachete până la puntea de zbor.

Nu numai că este unul dintre cele mai avansate portavioane care intră în apă, depășind portavioanele din clasa Nimitz ale Marinei, dar este și cel mai mare din lume.

Totuși, mărimea sa pură nu a convins pe toată lumea. Fostul președinte Donald Trump s-a numărat printre cei care au criticat nava.

Potrivit cărții „Peril”, scrisă de reporterii Bob Woodward și Robert Costa de la Washington Post, Trump a fost adesea preocupat de portavion, vociferând despre costul ridicat al navei, precum și despre amplasarea centrului de comandă al zborului pe puntea de zbor.

„Pur și simplu nu arată bine”, a spus Trump, potrivit cărții

Membrii Congresului au avut, de asemenea, probleme cu nava. Reprezentanta Elaine Luria din Virginia a numit nava o „barjă plutitoare de acostare cu propulsie nucleară de 13 miliarde de dolari”.

Desfășurarea în Oceanul Atlantic va consta în exerciții militare la care vor participa aproximativ 9.000 de persoane din nouă țări, 20 de nave și 60 de avioane, potrivit Marinei.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola