Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Video: Oficiali ruși și ucraineni s-au luat la bătaie la o conferință în Turcia
Articole online

Video: Oficiali ruși și ucraineni s-au luat la bătaie la o conferință în Turcia

bătaie

Mai mulți oficiali ucraineni și ruși care participau la o conferință economică în Turcia au trebuit să fie separați fizic după ce s-au luat la bătaie.

Video: Oficiali ruși și ucraineni s-au luat la bătaie la o conferință în Turcia

Potrivit The Daily Beast, delegații oficiale din Rusia și Ucraina s-au numărat printre participanții la summitul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (PABSEC). Într-o înregistrare video de la conferință, un aparent oficial rus smulge un steag ucrainean din toc, iar deputatul ucrainean Oleksandr Marikovski îl urmărește, inițiind o scurtă bătaie cu pumnii, potrivit Insider

În videoclip, Marikovski îi aplică un pumn oficialului rus și îl încolțește, recuperând steagul înainte ca cei doi să fie separați rapid de personalul de securitate. O înregistrare video anterioară arată cum oficiali din cele două tabere se ciocnesc verbal și se împing unul pe celălalt în timp ce Ola Timofeeva din Rusia vorbește în timpul conferinței.

După incident, Marikovski a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video a încăierării, cu legenda:

„Jos labele de pe steagul nostru, jos labele de pe Ucraina, jeguri rusești!”, potrivit HuffPost.

Videoclipul poate fi urmărit AICI

Situația de pe front

Șansele ca Rusia să poată desfășura operațiuni ofensive semnificative în Ucraina în acest an sunt reduse, cu excepția cazului în care Moscova poate asigura mai multe trupe și armament pentru armata sa, a declarat joi șeful serviciilor de informații americane, în timp ce Kievul se pregătește pentru o ofensivă proprie foarte așteptată.

Forțele rusești au lansat o ofensivă la începutul acestui an, dar aceasta a eșuat. Liniile frontului au rămas în mare parte statice, în timp ce conflictul, în general, continuă să fie un război de uzură brutal și măcinat. Luptele sunt puternic concentrate în jurul orașelor Bakhmut și Avdiivka din estul Ucrainei, a declarat directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haines.

În timpul mărturiei în fața Comisiei pentru servicii armate a Senatului, Haines le-a spus legislatorilor că niciuna dintre cele două armate nu are un avantaj notabil față de cealaltă, luptele zilnice având loc pe doar câteva sute de metri. În aprilie, Rusia a înregistrat cele mai puține câștiguri teritoriale în comparație cu cele trei luni anterioare, iar forțele sale par să treacă de la proceduri ofensive la cele defensive.

„Forțele ruse se confruntă cu un deficit semnificativ de muniții și sunt supuse unor constrângeri semnificative de personal, dar continuă să amplaseze câmpuri minate și să pregătească noi poziții defensive pe teritoriul ucrainean ocupat”, a declarat Haines.

Atât Moscova, cât și Kievul se pregătesc pentru ceea ce pare a fi o contraofensivă ucraineană mult așteptată, care vizează eliberarea teritoriilor ocupate ilegal în estul Ucrainei în următoarele câteva săptămâni, a mai spus Haines. Ea a adăugat că armata ucraineană pune la punct detaliile specifice ale asaltului și a salutat asistența militară din partea susținătorilor occidentali ai țării ca fiind o parte „crucială” a pregătirii.

Registration

Aici iti poti reseta parola