Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Vedetele mass-media de stat rusești care promovează narațiunea oficială de război a lui Putin au fost scutite de luptele din Ucraina
Articole online

Vedetele mass-media de stat rusești care promovează narațiunea oficială de război a lui Putin au fost scutite de luptele din Ucraina

razboi

Vedetele mass-media de stat rusești care promovează narațiunea oficială de război a lui Putin au fost scutite de luptele din Ucraina

Personalul de la „organizațiile din domeniul informațiilor și comunicațiilor” din punctele de informare aprobate nu va trebui să lupte în Ucraina, a declarat ministerul într-o postare pe Telegram.

Alte industrii cheie care vor fi scutite includ profesioniștii din domeniul IT și telecomunicații și bancherii, se arată în postare, „pentru a asigura funcționarea anumitor industrii de înaltă tehnologie, precum și a sistemului financiar al Federației Ruse”.

Anunțul lui Putin, miercuri, că va trimite până la 300.000 de rezerviști la liniile de luptă din Ucraina – lucru pe care a promis că nu îl va face – a fost urmat aproape imediat de rapoarte despre bărbați ruși care se străduiau să evite recrutarea.

Decizia de a excepta jurnaliștii aprobați de stat asigură faptul că figurile media care împing o narațiune distorsionată a statului cu privire la războiul din Ucraina nu vor trebui să se confrunte cu realitățile acestuia.

Mass-media aprobată de stat a fost o forță majoră în menținerea sprijinului public pentru război prin informații înșelătoare și distorsionate, după cum a raportat John Haltiwanger de la Insider.

Iar unele vedete media rusești au prosperat într-un mediu care recompensează propaganda flagrantă – mergând adesea mai departe decât Kremlinul însuși.

Cum se manifestă propagandă?

Propagandista Olga Skabayeva, supranumită „păpușa de fier a televiziunii lui Putin”, a amplificat retorica în urma anunțului lui Putin, în care acesta a sugerat că pregătirea arsenalului nuclear al Rusiei „nu este o cacealma”.

În cadrul emisiunii de discuții „60 de minute” a lui Skabayeva, invitatul obișnuit Vladimir Solovyov a pledat direct pentru lovirea Marii Britanii și Germaniei cu arme nucleare. Skabyeva însăși a sugerat cu ușurință că Rusia ar fi trebuit să bombardeze funeraliile reginei, care au avut loc în aceeași zi cu emisiunea.

Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalny estimează că Skabeeva și soțul ei au un portofoliu imobiliar în valoare de 4 milioane de dolari, în timp ce Solovyov – care se află sub incidența sancțiunilor americane ca propagandist – se estimează că are active de cel puțin 1,18 milioane de dolari.

Mass-media independentă din Rusia a dispărut aproape complet, datorită unei represiuni de ani de zile care s-a accelerat la invazia lui Putin în Ucraina.

Prin lege, războiul din Ucraina trebuie să fie menționat doar ca o „operațiune militară specială”, cu pedepse aspre pentru cei care sunt descoperiți că difuzează informații neoficiale sau „discreditează” armata.

Registration

Aici iti poti reseta parola