Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Germania vrea vaccinarea obligatorie și imediată a întregii populații prin orice mijloace. Ministrul Sănătății dă semnalul!
Articole online

Germania vrea vaccinarea obligatorie și imediată a întregii populații prin orice mijloace. Ministrul Sănătății dă semnalul!

După cum relatează Der Spiegel, „ministrul federal al sănătății Karl Lauterbach (SPD) se teme că numărul de infecții va crește brusc din cauza noii variante Omicron. „Prevăd un al cincilea val masiv”, a spus Lauterbach în timp ce vizita un centru de vaccinare din Hanovra.

Campanie masivă de vaccinare

Lauterbach a mai declarat: „Trebuie să presupunem că valul Omicroni cu care ne confruntăm, pe care în opinia mea nu îl putem preveni, va fi o provocare masivă pentru spitalele noastre, pentru unitățile noastre de terapie intensivă, dar și pentru societate în ansamblu”.

Ministrul Sănătății a mai susținut că Omicron nu poate fi ținut „sub control” numai cu două doze de vaccin. cu o dublă vaccinare. „Nu trebuie să avem un fals sentiment de securitate”, a spus el, susținând că este nevoie de o „campanie masivă” „care să imunizeze câteva milioane de oameni pe săptămână”.

Lauterbach a adăugat că intenționează să încerce „prin toate mijloacele” să facă vaccinurile obligatorii.

Cancelarul Scholtz susține vaccinarea obligatorie

Comentariile vin la o săptămână după ce succesorul Angelei Merkel, Olaf Scholz, a declarat că nu vor exista „linii roșii” în lupta împotriva valului actual de COVID, despre care el declară că ar fi că ar fi alimentat de cetățenii nevaccinați.

Noul cancelar Olaf Scholz a declarat că sintenționează să „voteze pentru vaccinarea obligatorie, deoarece este „permisă din punct de vedere legal și corectă din punct de vedere moral”.

Scholz a declarat anterior că dorește să introducă vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru toți germanii încă din februarie, potrivit unor surse apropiate lui. scrie Summit News.

Registration

Aici iti poti reseta parola